Ibrahimovic helpt Inter met omstreden goal aan winst

Haast probleemloos versloeg Internazionale Fiorentina met 2-0 in het Giuseppe Meazza. De ploeg van coach José Mourinho pakte de punten mede dankzij een omstreden doelpunt.

In de elfde minuut scoorde Zlatan Ibrahimovic voor het eerst. De Zweed tikte de bal in het doel nadat doelman Sébastien Frey de bal niet ving na een vrije trap van Mario Balotelli. De treffer was omstreden omdat Ibrahimovic ten eerste buitenspel stond en ten tweede een hand gebruikte om de bal voor zijn voeten te krijgen. Scheidsrechter Orsato greep niet in.

Met de voorsprong op zak controleerde Inter het duel. Fiorentina liep zich stuk op de defensie van de Nerazzurri. De bezoekers uit Florence kregen een paar kansjes, maar Alberto Gilardino en Adrian Mutu slaagden er niet in doelman Julio César te passeren.

Inter toonde weinig aanvalslust en leek de negentig minuten vol te spelen. Pas in blessuretijd viel de beslissing, één minuut nadat de protesterende coach José Mourinho naar de tribune was gestuurd. Ibrahimovic zorgde voor de 2-0. Vanaf dertig meter schoot Zlatan uit een vrije trap de bal loeihard hoog in het doel.

Inter blijft koploper en heeft een voorsprong van zeven punten op nummer twee Juventus. Fiorentina zakt naar de vijfde plaats met een achterstand van twee punten op nummer vier Genoa.