Ibrahimovic heeft weinig moeite met tiental Nice

Paris Saint-Germain dendert door in de Ligue 1 en blijft ook na zeventien speelronden de ongeslagen koploper. De Parijzenaars boekten vrijdagavond een afgetekende 3-0 overwinning tegen nummer vijf Nice en dat had de ploeg met name te danken aan het feit dat Zlatan Ibrahimovic zich weer eens kwaad maakte.

De Zweedse spits van PSG heeft een ongekend hoog moyenne in Frankrijk en loopt door zijn productie tegen Nice weer één op één in competitieverband. In de twaalf competitiewedstrijden waarin hij dit seizoen in actie kwam, scoorde de ex-spits van onder meer Ajax, AC Milan en Barcelona twaalf keer.

En dan te bedenken dat hij ook nog eens de assist verzorgde bij de openingstreffer van Edinson Cavani. De Uruguayaan tikte in de 35ste minuut de 0-1 binnen, nadat Ibracadabra de bal vanaf de linkerkant laag voor gaf. Het was alweer de zesde assist van dit seizoen voor de spits, die een minuut voor rust zelf een toegekende strafschop benutte - Niklas Hult moest met rood naar de kant - en de bezoekers daarmee een veilige marge bezorgde.

Zlatan Ibrahimovic was met twee goals en een assist tegen Nice weer goud waard voor Paris-Saint Germain.

In de 61ste minuut liet de Zweeds international ook nog een velddoelpunt te noteren. Opnieuw stoomde hij vanaf de flank op richting het doel van keeper Yoan Cardinale, maar dit keer koos hij - ditmaal vanaf de rechterflank - niet voor een voorzet maar een schot. Zijn snoeiharde doelpoging ging bij de korte paal binnen en daarmee tekende hij voor de 3-0 eindstand. Door de zoveelste Zlatan-show komt Paris Saint-Germain, waar een aan zijn rug geblesseerde Gregory van der Wiel niet tot de wedstrijdselectie behoorde, op 45 punten uit zeventien duels. Dat zijn er zestien meer dan nummer twee Caen, dat zaterdagavond nummer achttien Lille treft.