Ibrahimovic en Di María meteen belangrijk voor PSG

Zlatan Ibrahimovic en Ángel Di María waren bij hun eerste wedstrijd van het seizoen meteen van waarde voor Paris Saint-Germain. Zij waren er als aangevers grotendeels verantwoordelijk voor dat de Parijzenaren ook op bezoek bij AS Monaco (3-0 zege) wonnen.

Paris Saint-Germain kwam pas na rust op stoom en vond in de 57ste minuut via Cavani (foto) voor het eerst het net. Ruim een kwartier voor tijd was de Uruguayaanse spits opnieuw trefzeker voor de ploeg van trainer Laurent Blanc.

Zlatan Ibrahimovic zag de ruimte achter de verdediging en stuurde zijn ploeggenoot met een gevoelige steekpass de diepte in. Cavani bleef oog in oog met doelman Danijel Subasic koeltjes en deelde de nekslag uit aan AS Monaco.

Ángel Di María voor het eerst in actie in het shirt van Paris Saint-Germain.

Debuterende Di María
In de 83ste minuut deed ook Ezequiel Lavezzi nog een duit in het zakje. De Argentijn verzorgde de 3-0 op aangeven van zijn landgenoot Di María. De van Manchester United overgekomen flankspeler kwam een kwartier voor tijd in het veld en was bij zijn debuut met zijn assist direct van waarde. Di María verstuurde vanaf zijn eigen speelhelft een hoge bal de diepte in en Lavezzi schatte die pass op waarde. Hij schoot de bal zonder te twijfelen in de rechterhoek en tekende daarmee voor de eindstand.

Door de ruime zege is PSG, waar Gregory van der Wiel zondagavond de gehele wedstrijd op de bank doorbracht, als enige club in Frankrijk nog zonder verliespunten en ook zonder tegendoelpunten. De ploeg gaat daardoor met twaalf punten fier aan kop. De Monegasken staan na vier speelronden op vijf punten.