Ibrahimovic bij PSG goed voor ongekend moyenne

Reacties

Zijn eerste doelpunt dinsdagavond tegen FC Nantes (1-2 winst) betekende voor Zlatan Ibrahimovic (32) het 350ste officiële doelpunt in zijn loopbaan. Omdat Nantes gelijk maakte, liet hij voor de winst ook nog maar even nummer 351 aantekenen.

Ibrahimovic bij PSG goed voor ongekend moyenne

Het was weer een echte Zlatan-goal, nummer 350. Hij strafte de slechte uittrap van Nantes-doelman Rémy Riou op sublieme wijze af door de bal van dertig meter met zijn linkerbeen in één keer langs de verbouwereerde sluitpost te schieten. Het duel in het toernooi in de Coupe de la Ligue bleek nog niet voorbij, want de thuisploeg kwam op 1-1. Ibrahimovic zorgde vervolgens met zijn 351ste doelpunt voor de beslissing: 1-2.

Door de twee goals in de bekerwedstrijd kwam hij op 66 officiële treffers in dienst van Paris Saint-Germain. Daar had hij 78 wedstrijden voor nodig, wat neerkomt op een gemiddelde van 0,85 goals per wedstrijd. Dat moyenne haalde hij nog bij geen enkele andere club.

Bij zijn eerste profclub, Malmö FF, in Zweden kwam hij tot negentien treffers in 47 wedstrijden. Een doelpuntenaantal dat hij later bij elke andere club wist te overtreffen. Want toen hij in 2004 Ajax verliet, was hij goed voor 48 doelpunten in 110 wedstrijden in Amsterdamse dienst.

Bij zijn volgende club Juventus had hij statistisch gezien een mindere periode. In Turijn kwam hij in 92 wedstrijden 'slechts' tot 26 doelpunten. In Milaan ging het al veel beter. In 117 wedstrijden voor Internazionale vond hij 66 keer het net. Een gemiddelde van 0,56. Zijn beste moyenne tot dan toe.

In dienst van Barcelona was Ibrahimovic goed voor 22 treffers. Daar had hij 44 wedstrijden voor nodig. In het shirt van AC Milan scoorde hij 56 keer in 85 wedstrijden (0,66) en voor de nationale ploeg van Zweden was hij goed voor 48 treffers in 96 interlands.

Dat allemaal opgeteld is Ibrahimovic goed voor 351 doelpunten in 669 officiële wedstrijden. Omgerekend is dat een gemiddelde van 0,52 goals per wedstrijd. Oftewel: gemiddeld is de Zweed elke twee wedstrijden goed voor één doelpunt. Of de hoofdrolspeler zelf op de hoogte is van zijn verbroken record, valt te betwijfelen. Na afloop van het bekerduel zei hij over zijn eigen prestaties. 'Ik heb twee goals gemaakt, ik ben tevreden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.