Ibrahimovic bezig aan beste seizoen in zijn loopbaan

Zlatan Ibrahimovic droeg zondag met één treffer bij aan de 2-0 zege van AC Milan op bezoek bij Atalanta Bergamo. De Zweedse aanvaller voerde zijn productie tijdens dit seizoen daarmee op naar zeventien doelpunten in negentien wedstrijden, een moyenne van 0,89.

Ibrahimovic bezig aan beste seizoen in zijn loopbaan

Met dat doelpuntengemiddelde is Ibrahimovic momenteel bezig aan het beste seizoen in zijn loopbaan. Niet eerder in zijn profcarrière, die in 1999 bij het Zweedse Malmö FF begon, was de lange spits zo trefzeker als tijdens deze jaargang.

Tot vóór dit seizoen was Ibrahimovic' tweede seizoen bij Internazionale (2007/08) zijn cijfermatig beste jaargang met een doelpuntengemiddelde van 0,65. De Zweed kwam toen tot 22 goals in 34 officiële wedstrijden voor de Nerazzurri.

Als we kijken naar de productie van Ibrahimovic in absolute getallen, dan ligt de spits op koers om zijn persoonlijk record uit het seizoen 2008/09 te verbeteren. Destijds kwam hij in zijn laatste jaargang voor Inter tot 29 treffers in 47 optredens.

Met elf treffers in zijn laatste tien competitiewedstrijden voor AC Milan verkeert Ibrahimovic in bloedvorm voor de competitiekraker met stadgenoot en voormalig werkgever Internazionale van aanstaande zondag. (Ramon Min) <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's