Ibrahim Zlatanovic, Obiku junior, wreeftrap Van Marwijk

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ibrahim Zlatanovic, Obiku junior, wreeftrap Van Marwijk

• De rode kaart van Zlatan Ibrahimovic tegen Chelsea heeft in België om een heel andere reden voor veel ophef gezorgd. Niet omdat de straf van scheidsrechter Björn Kuipers te zwaar was, maar omdat tv-presentator Michel De Maegd zich versprak. Volgens de Belg was het immers Ibrahim Zlatanovic die rood kreeg. Tot grote hilariteit van veel kijkers. Zlatan zelf zal er ongetwijfeld ook om kunnen lachen. Als een boer met kiespijn, waarschijnlijk. Dat wel.

• De rubriek Gast in Gouda was jarenlang vaste prik bij Voetbal International, ook na de verhuizing in Utrecht mogen prominenten uit de voetbalwereld natuurlijk niet ontbreken. Vrijdag was Bert van Marwijk te gast in ons nieuwe pand, en wel met een heel speciale reden. De voormalige Oranje-bondscoach en gewezen linksbuiten verrichtte de opening met een stijlvolle wreeftrap, al moest hij wel even warmdraaien. Met dien verstande dat de enkelvoudige international zijn kicksen niet bij zich had.

Bert van Marwijk tijdens de feestelijke opening van het nieuwe VI-pand in Utrecht. Poging 6 was uiteindelijk succesvol! #vi #feest

Een video die is geplaatst door Voetbal International (@_voetbal_international_) op

• In Rotterdam maakt de naam Mike Obiku nog altijd veel mooie herinneringen los. De Nigeriaanse aanvaller groeide in de jaren negentig uit tot cultheld in De Kuip door als supersub regelmatig belangrijke goals te maken. Obiku was altijd al een trots man en heeft nu nog meer reden om trots te zijn. Zijn zoon Junior, speler van Feyenoord A1, zit volgend seizoen in de eerste selectie van de zaterdagamateurs van Feyenoord.

'Het blijft mijn droom om met België een groot toernooi te spelen. Ik weet zeker dat ik goed genoeg ben'
Dedryck Boyata, in 2012 een half jaar speler van FC Twente, houdt bij Manchester City voornamelijk de bank warm. Het heeft zijn zelfvertrouwen allerminst aangetast. De 24-jarige verdediger ziet voor zichzelf nog altijd een toekomst weggelegd als Rode Duivel. 'Of ik nog denk aan de Rode Duivels? Toch wel. Ik sta elke dag met de beste voetballers van de wereld op het trainingsveld.'

• In Groesbeek is Achilles '29-speler Freek Thoone al lang en breed een held, in zijn woonplaats Leunen is de 29-jarige aanvaller dat nu ook. De hond van de plaatselijke pastoor was namelijk weggelopen, maar kon dankzij Thoone weer terug naar zijn baasje worden gebracht. Toen Thoone het beestje over een drukke straat zag lopen, lokte hij de hond met een net gekocht worstenbroodje.

• In een van de eerste versies van computergame FIFA kon je de digitale spelers laten wegrennen voor de scheidsrechter, zodat ze een kaart ontliepen. Dat moet keeper Maximo Banguera van het Ecuadoriaanse Barcelona Sporting Club ook in gedachten hebben gehad. In het Copa Libertadores-duel met Atlético Nacional voelde hij de bui in de laatste minuut al hangen. Zijn plan was dan ook om te doen alsof hij buiten westen was om zo rood te ontlopen. Spoiler alert: hij krijgt 'm toch.

• Bij PEC Zwolle zijn ze nog steeds apetrots op de bekerfinale tegen Ajax, die met 5-1 werd gewonnen. En terecht. Als aandenken aan het hoogtepunt in de clubhistorie is er binnenkort een wel heel fraai shirt te koop in de fanshop.

David Luiz is in Engeland vaak het mikpunt van spot, maar haalde deze week zijn gram door namens Paris Saint-Germain te scoren tegen Chelsea. De Parijzenaars plaatsten zich zodoende voor de kwartfinale van de Champions League, maar daarmee ontkwam de Braziliaanse verdediger niet aan grappen. In dit interview neemt hij zichzelf volgens de ondertiteling behoorlijk op de hak, maar of het precies de juiste vertaling is...? Vermakelijk is het in ieder geval wel.

• Ronald Koeman ging met de selectie van Southampton onlangs een paar dagen naar de sneeuw in het kader van teambuilding, bij Sunderland bedacht Gus Poyet op de training ook iets ludieks: een variant op rugby. En dat leidde tot fraaie beelden.

• Een prachtig gebaar donderdag van de fans van Besiktas. Voor het uitduel met Club Brugge hadden zij een spandoek gemaakt voor Lorenzo Schoonbaert, een onlangs overleden Club-supporter. De ernstig zieke Schoonbaert liet een dag nadat hij met zijn dochtertje de aftrap mocht verrichten bij Club - Moeskroen euthanasie plegen. Via deze weg herdachten de Turkse fans hem donderdag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.