Ibrahim Afellay blinkt uit bij PSV-Feyenoord

Behalve de eer stond er weinig op het spel in de topper tussen PSV en Feyenoord. De Eindhovense ploeg bewees nogmaals de beste te zijn (4-2) en Ibrahim Afellay toonde zijn klasse.

Ibrahim Afellay blinkt uit bij PSV-Feyenoord

De Marokkaanse Nederlander beleefde een opmerkelijk weekje. Na het kampioensfeest met PSV volgde een optreden bij Oranje onder-20, waarna hij te kennen gaf te kiezen voor Nederland, ondanks zijn Marokkaanse roots.

Tegen Feyenoord was hij de grote uitblinker. De negentienjarige middenvelder mocht in de basis starten en nam in de dertiende minuut de openingstreffer voor zijn rekening, bereidde de 3-2 van Mark van Bommel voor en knalde zelf de 4-2 binnen.

In de dertiende minuut meldde Afellay zich voor het eerst. Gábor Bábos stomtpe een voorzet van Young-Pyo Lee voor zijn voeten, waarna hij vanaf zestien meter het doel vond.

Het was de opmaat voor een duel waarin beide ploegen niet op het scherp van de snede speelden. Het leverde wel een doelpuntrijke wedstrijd op, die na goals van Dirk Kuijt (schotje), Jan Vennegoor of Hesselink (intikker), opnieuw Kuijt (solo en schot) en Mark van Bommel (schot) eindigde in een 4-2 zege voor PSV.

De beslissende treffer kwam van de voet van Afellay, die vanaf twintig meter met een uitgemeten boogbal de bal in de rechterbovenhoek liet ploffen achter de kansloze Bábos.

Bekijk hier al onze video's