Hyballa past voorbereiding NEC aan wegens belang derby

Reacties

NEC-trainer Peter Hyballa heeft in aanloop naar 'de belangrijkste wedstrijd van het jaar' van zondag (aftrap 12.30 uur) tegen Vitesse zijn voorbereiding aangepast.

Hyballa past voorbereiding NEC aan wegens belang derby

'Ik kan hier wel praten over tactiek et cetera, maar we weten allemaal dat er meer op het spel staat dan dat. Voor de supporters is dit de belangrijkste wedstrijd van het jaar en aan hen moeten we de scherpte en strijd tonen die bij zo'n duel hoort', zegt Hyballa op de clubsite van NEC.

'Sinds ik mijn contract heb getekend, ben ik over deze wedstrijd aangesproken. In de analyse hiernaartoe hebben we dan ook extra benadrukt wat de derby inhoudt. Onder anderen Leiwakabessy, Dumic en stafleden die hier al langer zijn, hebben hun zegje gedaan, om iedereen ervan te doordringen wat er zondag op het spel staat.' Dumic, de Bosnische centrale verdediger van de Nijmegenaren, speelde nog maar één Gelderse derby, maar speelde hierin wel onmiddellijk een belangrijke rol: hij scoorde tijdens de meest recente Gelderse derby op 3 april van dit jaar de 2-0 in een wedstrijd die NEC thuis uiteindelijk met 2-1 won. Voor de 35-jarige Leiwakabessy kan het zijn tiende derby tegen Vitesse worden.

Hyballa heeft als hoofdtrainer nog geen ervaring met zo'n beladen wedstrijd als deze, maar als assistent-trainer van Borussia Dortmund Onder-19 kan hij zich wel een wedstrijd tegen Schalke 04 voor de geest halen. 'Toen kwamen van beide partijen hooligans op het veld en konden we als trainers rennen naar de kleedkamer. Dat was even beangstigend, maar nu kunnen we er rijkelijk om lachen.'

Zondag om 12.30 uur trappen NEC en Vitesse af in De Goffert. Hyballa beschikt over een vrijwel geheel fitte selectie. Alleen de zieke Robin Buwalda is onzeker en buitenspeler Sam Lundholm doet sowieso niet mee. De Zweed is teruggezet naar de beloften.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.