Hyballa: 'Op de 'opluchtingsschaal' is dit twaalf punten'

Peter Hyballa is in de wolken met de 3-1 overwinning van NEC op Heracles Almelo. De trainer zag de Nijmegenaren zondag het beste duel onder zijn leiding spelen.

Hyballa was dolblij met de zege, die volgde op vijf nederlagen op rij. 'Op de opluchtingsschaal van één tot tien is het vandaag twaalf', zei hij na afloop tegen FOX Sports. 'Dit was de beste wedstrijd van dit seizoen. De eerste helft was super geil.'

NEC kwam nog wel op achterstand door een benutte strafschop van Samuel Armenteros. Hyballa was niet tevreden over de manier waarop die werd weggeven. 'De overtreding van André (Fomitschow, red.) was onacceptabel. Voor mij was het meteen duidelijk dat ik hem zou wisselen. Als trainer kan je niet alles accepteren. Ik vond het een heel domme overtreding en het gevaar op tweede geel is groot.'

Tot groot genoegen van de Duitser liet een andere verdediger, zijn landgenoot Michael Heinloth, zich wel positief gelden door te scoren. 'Heini is naar mij gekomen en zei "trainer, dit is mijn eerste doelpunt in het profvoetbal"', besloot Hyballa met een grote glimlach.

Afgedroogd
Bij collega-trainer John Stegeman kon er voor de camera's juist geen lachje vanaf. Hij zag weinig positieve punten bij Heracles. 'We hebben vandaag terecht verloren. We hebben negentig minuten lang niet thuisgegeven. Dat vind ik een kwalijke zaak. We gaven de doelpunten kinderlijk eenvoudig weg. Uiteindelijk zijn we gewoon afgedroogd met 3-1.'