Huur Isimat-Mirin zorgt voor verbazing bij PSV-talent Koch

Reacties

Het feit dat PSV zich maandag versterkte met Nicolas Isimat-Mirin, een 22-jarige centrumverdediger van AS Monaco, heeft voor verwondering gezorgd bij Menno Koch.

Huur Isimat-Mirin zorgt voor verbazing bij PSV-talent Koch

De twintigjarige verdediger uit de eigen opleiding van PSV zakt door de komst van de Fransman een plaatsje in de hiërarchie. Isimat-Mirin is de nieuwe concurrent van Jeffrey Bruma. 'En dat was niet de afspraak', zegt de zaakwaarnemer van Koch, Mustapha Nakhli.

'Menno kreeg aan het einde van vorig seizoen de toezegging dat hij tweede man achter Bruma zou worden als hij in de voorbereiding goed zou presteren. Twee weken geleden kreeg Menno te horen dat hij definitief zijn plaats in de A-selectie had verdiend. En dan halen ze op de laatste dag van de transferwindow een rechtsbenige centrale verdediger. Dat is op z’n zachtst gezegd niet netjes', vindt Nakhli.

Volgens technisch manager Marcel Brands is het huren van Isimat-Mirin echter juist goed nieuws voor Koch. 'Als we er niemand bij zouden hebben gehaald, had Menno ieder weekeinde bij onze A-selectie gezeten', legt Brands uit. 'In de praktijk komt het er dan op neer dat hij niet of nauwelijks in de Jupiler League had kunnen spelen. Omdat we nu de beschikking hebben over Isimat-Mirin, kan Menno zich gewoon ontwikkelen tijdens wedstrijden met Jong PSV en de trainingen bij het eerste elftal.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.