Huth geeft droom Leicester gestalte met heldenrol tegen City

Reacties

Dertien wedstrijden voor het einde begint de titeldroom van Leicester City serieuze vormen aan te nemen. Manchester City werd op zijn eigen veld weggecounterd (1-3).

Huth geeft droom Leicester gestalte met heldenrol tegen City

Symbool voor de wederopstanding van Leicester City staat misschien wel Robert Huth, de Duitse verdediger die op zijn 22ste werd afgeschreven bij Chelsea. Via Middlesbrough en Stoke City belandde hij een jaar geleden bij The Foxes, toen nog kansloos laatste in de Premier League. Het verhaal sindsdien is bekend. Maar waar Riyad Mahrez en Jamie Vardy de blikvangers werden, ontpopte de 31-jarige Huth zich tot stille kracht achterin.

Hoe tekenend was het dat uitgerekend Huth zich in Manchester ontpopte tot grote man bij de bezoekers. Met twee goals bewees hij dat de koploper in de Premier League meer is dan alleen die twee revelaties in de voorhoede. Al na drie minuten kroop hij bij een vrije trap van Mahrez slim voor zijn man, waarmee hij Joe Hart het nakijken gaf. En na een uur spelen kopte hij de beslissende 0-3 binnen. Vlak daarvoor had Mahrez na een messcherpe counter de tweede treffer al achter Hart geknald.

City, dat voor zijn populaire manager Manuel Pellegrini door het vuur beloofde te gaan, stelde intussen flink teleur voor eigen publiek. Het claimde een penalty na een overtredeing op Pablo Zabaleta op de rand van het strafschopgebied, maar het miste in zijn spel duidelijk de creativiteit van Kevin De Bruyne en achterin het leiderschap van Vincent Kompany. De Argentijnen Martín Demichelis en Nicolás Otamendi en de onbesuisde Aleksandar Kolarov waren totaal niet gewapend tegen het countervoetbal van manager Claudio Ranieri.

Robert Huth (rechts) bezorgt Leicester City een droomstart door binnen drie minuten voor de 0-1 te tekenen.
Robert Huth (rechts) bezorgt Leicester City een droomstart door binnen drie minuten voor de 0-1 te tekenen.

Manchester City, dat door de nederlaag een achterstand van zes punten heeft op Leicester, mocht zijn handen dichtknijpen dat de score niet hoger opliep. Zo dook Shinji Okazaki nog twee keer gevaarlijk op voor Hart. Aan de andere kant redde Sergio Agüero met zijn veertiende van het seizoen de eer, door na een anoniem optreden op de valreep de 1-3 binnen te koppen. Een landstitel lijkt voor de scheidende Pellegrini, die komende zomer wordt afgelost door Josep Guardiola, heel ver weg.

Ranieri weet dat zijn ploeg ook volgende week zondag nog bovenaan staat, ongeacht het resultaat bij Arsenal. En daarna gaat het aftellen echt beginnen. Dan krijgt de Premier League sinds zijn oprichting in 1992 na Manchester United, Blackburn Rovers, Arsenal, Chelsea en Manchester City wellicht zijn zesde kampioen. Leicester City, nog geen tien jaar geleden op sterven na dood, uit het graf herrezen tegen alle wetten van het moderne voetbal in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.