Huntelaar ziet Champions League-ticket uit zicht raken

Reacties

Schalke 04 heeft in de jacht op een Champions League-ticket weer een pas op de plaats moeten maken. Concurrent Bayer Leverkusen sloeg de aanval af (0-1).

Huntelaar ziet Champions League-ticket uit zicht raken

Een week na de uitschakeling van Schalke 04 door Real Madrid verdween Bayer Leverkusen door toedoen van Atlético Madrid ook uit de Champions League. Maar dat Europese walhalla leefde wel in Gelsenkirchen aangezien een terugkeer op dat podium voor volgend seizoen op het spel stond.

Voor Schalke 04 was het zaak om weer aan te haken na het 2-2 gelijkspel tegen Hertha BSC. Tegen Bayer Leverkusen kreeg Klaas-Jan Huntelaar in de twaalfde minuut een grote kans de thuisploeg op het goede spoor te zetten. Doelman Bernd Leno stond een goal van de Oranje-international in de weg.

Zijn Schalke-collega Timon Wellenreuther maakte na ruim een half uur een minder betrouwbare indruk. De goalie, die toch al onder het vergrootglas lag na twee fouten tegen Hertha, ging te snel naar de grond toen Karim Bellarabi gevaarlijk voor hem opdook. Hij zag de bal over hem heen in het dak van het doel eindigen.

Farfán
Het bleek een kostbare fout, want ondanks verwoede pogingen kon Schalke 04 de schade niet meer repareren in de resterende 55 minuten. Ook het schot van Huntelaar na ruim een uur bleef zonder resultaat, zoals ook de rentree van Jefferson Farfán na bijna een jaar blessureleed geen soelaas bood. Die Königsblauen claimden in de slotfase tevergeefs een strafschop voor hands van Roberto Hilbert. Het mocht allemaal niet baten.

Door het verlies in Gelsenkirchen ziet Schalke 04 de vierde plaats uit het zicht verdwijnen. Borussia Mönchengladbach kan bij een succes tegen Bayern München de voorsprong vergroten, en zo de derde plaats heroveren op Bayer Leverkusen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.