Huntelaar zet Schalke met penalty op spoor van zege

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar heeft met een treffer een aandeel gehad in de overwinning van Schalke 04 op bezoek bij 1. FC Köln. Door de 3-1 zege is Schalke de nieuwe nummer vier.

Huntelaar zet Schalke met penalty op spoor van zege

Al in de tweede minuut mocht Huntelaar aanleggen voor een strafschop. De Oranje-international faalde niet en tekende zo voor zijn achtste competitietreffer en zijn twaalfde officiële goal van dit seizoen. Bovendien gaf hij daarmee een mooi vervolg aan zijn midweekse jubileumgoal, toen hij in zijn honderdvijftigste Bundesliga-duel zijn 75ste doelpunt liet aantekenen.

Halverwege het eerste bedrijf werd het 0-2. Max Meyer mocht aannemen en schoot binnen in de korte hoek. Leonardo Bittencourt zorgde met een kopbal nog wel voor de aansluitingstreffer, maar de vervanger van Huntelaar bracht koud drie minuten in het veld de verlossing voor de bezoekers. Door de goal van Franco di Santo werd het 1-3 en komt Schalke tot op een punt van Hertha BSC, dat nog wel een duel tegoed heeft.

Omdat Borussia Mönchengladbach verloor bij VfL Wolfsburg is Schalke voorlopig wel vierde, al kan FSV Mainz 05 later deze speelronde weer passeren. Een topdrieklassering levert in Duitsland een direct Champions League-ticket op, dus er is de ploeg van Huntelaar alles aan gelegen de goede prestaties voort te zetten. Köln blijft middenmoter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.