Huntelaar zet Heerenveen naast RKC

RKC Waalwijk dacht de overwinning tegen SC Heerenveen op zak te hebbben. Maar Klaas Jan Huntelaar liet in het besneeuwde Brabant zien waarom Ajax hem met alle geweld wil inlijven en hielp zijn ploeg zo aan een punt: 2-2.

Huntelaar liet zich gelden in de eerste tien minuten van de tweede helft. RKC koesterde een 2-0 voorsprong, die de ploeg van coach Adri Koster voor rust al had genomen. In de openingsfase van de tweede helft zwichtte de Waalwijkse defensie onder de Friese druk en doeltreffendheid van Huntelaar.

Eerst profiteerde de topscorer van de Eredivisie van een snel en slim genomen vrije trap, die via Ugur Yildirim bij de Achterhoeker belandde, waarna de spits simpel binnentikte. En vijf minuten later kopte hij zeer fraai een voorzet van Danijel Pranjic over doelman Rob van Dijk in de verste bovenhoek.

De 2-2 eindstand was conform het spelbeeld, de beide poegen waren aan elkaar gewaagd. RKC kende een droomstart met een snelle goal van Gianni Zuiverloon (hij schoot via Petter Hansson binnen over doelman Brian Vandenbussche), waarna RKC de bezoekers de bal gunde en zelf loerde op gecontroleerde uitbraken. Dat leverde in de 43ste minuut een 2-0 voorsprong op via een kopbal van Maarten Martens.

Na de hervatting kreeg Heerenveen meer grip op de wedstrijd, mede door het inbrengen van Abdelkrim Kissi op de plaats van de onzichtbare Arnold Bruggink. Maar na de snelle 2-1 en 2-2 lukte het de Friezen niet om het overwicht vast te houden. Beide ploegen kregen nog kansen, maar de gelijke stand bleef terecht op het scorebord staan.