Huntelaar wijst Schalke de weg, Stevens blijft voorlaatste

Klaas-Jan Huntelaar is door een treffer tegen VfL Wolfsburg tweede op de topscorerslijst aller tijden van Schalke 04, dat op eigen veld een overwinning boekte.

Schalke 04 - VfL Wolfsburg 3-0
De bezoekers kregen de kansen in de openingsfase, maar het was Huntelaar (foto) die de score opende. Wolfsburg-keeper Diego Benaglio ging niet vrijuit bij het lage afstandsschot van de Oranje-international, die zijn 74ste competitiegoal maakte voor Schalke en alleen Klaus Fischer (182 goals) nog voor zich moet dulden.

De thuisclub stelde nog voor rust de zege veilig, toen Johannes Geis na 35 minuten een vrije trap in de korte hoek krulde. Wolfsburg, waar Bas Dost vanwege een voetblessure nog een tijd afwezig is, zakt door de nederlaag naar de achtste plaats. Ook de inbreng van debutant Bruno Henrique kon het tij niet meer keren, Alessandro Schöpf maakte van afstand zelfs nog een derde treffer voor de thuislub. Schalke staat nu vierde, twee punten achter Hertha BSC.

Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart 2-4
Stuttgart is voor de zesde keer op rij ongeslagen en voor de vierde keer in successie werd een overwinning behaald. Alexander Meier maakte bij afwezigheid van de geblesseerde Luc Castaignos zijn elfde treffer van het seizoen namens de thuisclub, maar die aansluitingstreffer (1-2) zorgde maar even voor hoop.

Christian Gentner opende de score voor Stuttgart, waarna Daniel Didavi op slag van rust de marge verdubbelde. Na de goal van Meier dikten Georg Niedermaier met een kopbal en Filip Kostic met een strafschop de score aan, terwijl met Carlos Zambrano en Didavi van beide ploegen nog een speler zijn tweede gele kaart kreeg.

Zo ontaardde het wederzien voor Eintracht-trainer Armin Veh met zijn oude werkgever, die hij in 2007 naar de Duitse titel leidde, in een grote teleurstelling. Al gaf Szabolcs Huszti de score nog een iets draaglijker aanzien.

FC Ingolstadt 04 - FC Augsburg 2-1
Alfred Finnbogason maakte twintig minuten voor tijd zijn debuut voor Augsburg, waar Jeffrey Gouweleeuw negentig minuten op de bank bleef. De ploeg van Paul Verhaegh was tot vandaag al zeven keer op rij ongeslagen.

Konstantinos Stafylidis (Augsburg) opende na een klein kwartier zelfs de score voor de nummer dertien in de Bundesliga, waarna Marvin Matip na een klein uur gelijkmaakte. Vlak voor tijd ging de bal echter op de stip, waarvandaan Moritz Hartmann de promovendus naar de negende plek in de Bundesliga schoot.

Hannover 96 - FSV Mainz 05 0-1
Huub Stevens blijft met 1899 Hoffenheim voorlaatste, omdat Mainz in Hannover met het kleinste verschil wist te winnen. Door een treffer van Jairo stond de eindstand al na 24 minuten op het bord. De bezoekers klimmen door de zege op de hekkensluiter naar plek zeven.