Huntelaar waarschuwt Sporting: 'Wij kunnen altijd scoren'

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar erkent dat de komst van Roberto Di Matteo voor veranderingen zorgt bij Schalke 04. De spits benadrukt in de aanloop naar het Champions League-duel met Sporting Lissabon van morgen echter dat de club uit Gelsenkirchen is gebaat bij vastigheid.

Huntelaar waarschuwt Sporting: 'Wij kunnen altijd scoren'

Kort na zijn aanstelling als vervanger van de ontslagen Jens Keller liet Di Matteo weten dat hij een systeem met vleugelspitsen voor ogen heeft. 'Elke trainer brengt zijn eigen ideeën met zich mee', aldus Huntelaar. 'Het belangrijkste is nu dat er stabiliteit komt binnen de selectie. Dat heeft niets te maken met welk spelsysteem we hanteren.'

Volgens Huntelaar gaat het de goede kant op met Schalke, dat afgelopen weekend met 2-0 van Hertha BSC won, het eerste duel onder Di Matteo. 'In die wedstrijd hebben we vertrouwen getankt. Het was ook belangrijk dat we de nul hielden. Dat biedt zekerheid aan het team, want wij zijn tegen elke tegenstander in staat te scoren.'

Di Matteo
Voor Di Matteo is de wedstrijd van morgen extra bijzonder. Zijn laatste duel als trainer in de Champions League was immers op 19 mei 2012, toen hij met Chelsea ten koste van Bayern München de finale na strafschoppen won. 'Ik kijk er echt naar uit', aldus de Italiaan.

Volgens hem worden de confrontaties met Sporting (een punt) van cruciaal belang in de strijd om de tweede plaats in Groep G, waarin Chelsea (vier punten) de grote favoriet is en NK Maribor (net als Schalke twee punten) op papier de zwakke broeder. 'Ik wil Maribor niet helemaal uitvlakken, maar natuurlijk wordt dit een belangrijke wedstrijd voor ons. Niet allesbepalend, maar gewoon belangrijk', aldus Di Matteo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.