Huntelaar vier keer trefzeker in duel met HJK Helsinki

Schalke 04 heeft zich uitstekend gerevancheerd voor de 2-0 nederlaag vorige week bij HJK Helsinki. Mede dankzij uitblinker Klaas-Jan Huntelaar won de ploeg uit Gelsenkirchen thuis met 6-1.

Al na een kwartier opende Huntelaar de score uit een strafschop, die werd toegekend na een overtreding van Rafinha op Raúl. Maar vijf minuten later maakte Teemu Pukki - die in Helsinki beide doelpunten voor zijn rekening nam - gelijk. Schalke moest daardoor drie keer scoren, maar dat bleek geen probleem.

Nog voor rust maakte Huntelaar op aangeven van Raúl zijn tweede en in de tweede helft ging hij vrolijk verder. In de 49ste minuut maakte de spits zijn derde van de avond en opnieuw vanaf elf meter. Dit keer werd de penalty toegekend na een overtreding van Tuomas Kansikas op voormalig PSV'er Jéfferson Farfán.

Nadat Kyriakos Papadopoulos in de 56ste minuut de 4-1 had binnengekopt, was het zes minuten opnieuw Huntelaar die het net wist te vinden. Uit een voorzet van Farfán tikte hij koel binnen. Julian Draxler bepaalde de eindstand nog op 6-1, waardoor Schalke eenvoudig de groepsfase van de Europa League bereikte. Foto: VI Images