Huntelaar trots en tevreden: 'Hebben het geweldig gedaan'

Klaas-Jan Huntelaar is trots op het puntje dat Schalke 04 behaalde bij Chelsea. José Mourinho, de coach van de Londenaren, wilde niet te lang stilstaan bij het door de Nederlandse spits afgedwongen gelijkspel: 1-1.

Huntelaar zorgde met het enige Schalke-doelpunt niet alleen voor een puntje, hij nestelde zich ook naast Patrick Kluivert op de tweede plaats wat betreft de Nederlandse topscorers in Europees clubverband. Ruud van Nistelrooy kwam in Europese wedstrijden tot 62 treffers, Kluivert en Huntelaar tot 42.

'We hebben het geweldig gedaan', aldus Huntelaar op UEFA.com. 'In de eerste helft waren we wat onzeker, maar na rust was het beter. We incasseerden net als vorig seizoen een knullig doelpunt. We hebben keihard gevochten. En gezien het feit dat we heel veel mensen misten, mogen we trots en tevreden zijn.'

Mourinho meende dat Chelsea op basis van de kansen verdiend had te winnen. 'Dit is niet een fantastisch resultaat, maar ik wil niet klagen. Didier Drogba was enkele centimeters verwijderd van een goal, maar goed: That's football. Schalke kwam voor een punt, vocht daar keihard voor en werd beloond. Dat kan gebeuren in de Champions League. Na de gelijkmaker heeft er maar één ploeg gevochten voor de overwinning, helaas zat dat er niet meer in.'

De Portugees heeft wel zo zijn zorgen. Diego Costa, de revelatie in de Premier League, begon op de bank. Dat was niet alleen om Drogba speeltijd te gunnen. De Spanjaard heeft lichte hamstringklachten. 'En daar moeten we heel voorzichtig mee zijn', aldus Mourinho. 'Hij zal spelen tegen Manchester City dit weekend, maar daarna houden we hem in de League Cup tegen Bolton Wanderers weer aan de kant. We willen geen onnodig risico lopen', aldus Mourinho over de invaller, die tegen Schalke ook niet meer voor een zege kon zorgen.