Huntelaar toont zijn waarde bij Schalke, Dortmund ontsnapt

Klaas-Jan Huntelaar heeft Schalke 04 met een doelpunt de goede weg gewezen in het bekerduel met 1. FC Nürnberg. Dortmund was na strafschoppen te sterk voor Union Berlin in de DFB-Pokal. Ook Bayern won.

Borussia Dortmund - Union Berlin 1-1 (Dortmund wns)
Bij Dortmund begon Jacob Bruun Larsen voor het eerst in de basis en het werd een mooie avond voor de achttienjarige Deen. In de 44ste minuut schoot hij via Union-middenvelder Michael Parensen binnen. Larsen leek daarmee zelfs de matchwinner te worden voor BVB, maar Steven Skrzybski bracht de bezoekers tien minuten voor tijd op gelijke hoogte. Union beet zich vervolgens vast in het duel en sleepte er zelfs een verlenging uit.

Ook in die dertig minuten kwamen beide clubs niet tot scoren, waardoor strafschoppen voor de beslissing moesten zorgen in het Signal Iduna Park. Daar groeide Dortmund-doelman Roman Weidenfeller uit tot de grote held. Union faalde drie keer, terwijl Ousmane Dembélé, Matthias Ginter en Mario Götze juist wel koelbloedig waren.

1. FC Nürnberg - Schalke 04 2-3
Klaas-Jan Huntelaar mocht weer eens in de basis beginnen bij Schalke en beloonde dat vertrouwen door in de dertigste minuut raak te volleren uit een voorzet van Júnior Caiçara. Yehven Konoplyanka had de bezoekers daarvoor al op voorsprong gezet.

De Oekraïner leek het duel met zijn tweede treffer voor rust al te beslissen, maar door een eigen doelpunt van Abdul Baba Rahman en een strafschop van Tobias Kempe werd het toch nog spannend. Schalke hield echter stand en boekt daarmee de vijfde zege in zijn laatste zes wedstrijden in alle competities.

Bayern München - FC Augsburg 3-1
Arjen Robben begon op de bank bij Bayern, dat zonder Robert Lewandowski, David Alaba en Arturo Vidal aan de aftrap verscheen. Lang had Der Rekordmeister echter niet nodig om de score te openen. Aanvoerder Philipp Lahm schoot al binnen twee minuten diagonaal raak met een droge knal. Julian Green, die door het rouleren van trainer Carlo Ancelotti weer eens de kans kreeg in de spits, verdubbelde vlak voor rust de score door binnen te koppen uit een voorzet van Thomas Müller.

In de tweede helft kreeg zowel Augsburg als Bayern een strafschop. Ja-Cheol Koo mocht bij afwezigheid van Paul Verhaegh aanleggen, maar stuitte op Manuel Neuer, waarna ook Thomas Müller faalde vanaf elf meter. Ji Dong-Won deed in de 68ste minuut nog wat terug met de aansluitingstreffer, maar Alaba gooide het duel in blessuretijd met een afstandspegel in het slot.

Het doelpunt van Phillip Lahm betekende dat Bayern München voor het 35ste duel op rij in eigen huis tot scoren kwam. Een evenaring van de reeks van 2007 tot 2009.

Heidenheim - VfL Wolfsburg 0-1
Jeffrey Bruma was zondag nog de schlemiel bij de 3-1 nederlaag van Wolfsburg tegen SV Darmstadt 98, maar begon gewoon in de basis bij het bekertreffen met Tweede Bundesliga-club Heidenheim. De bezoekers hadden aan een doelpunt van Mario Gómez genoeg en boekten daarmee hun eerste zege sinds 27 augustus.

Hannover 96 - Fortuna Düsseldorf 6-1
Het verschil op de ranglijst van de Tweede Bundesliga tussen Hannover en Düsseldorf is slechts één punt, maar dat was op het veld in Hannover niet te zien. De thuisploeg stond al na zestien minuten op een riante 4-0 voorsprong en breidde dat vervolgens uit naar een 6-1 zege.