Huntelaar: 'Snel vergeten en zorgen dat we EK halen'

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar redde een punt in het EK-kwalificatieduel met Turkije (1-1), maar de spits van Schalke 04 is alles behalve content met de huidige situatie van Oranje.

Huntelaar: 'Snel vergeten en zorgen dat we EK halen'

'Het is niet zo dat we ongeslagen aan kop staan, dus we moeten onze ogen niet sluiten voor de situatie waarin we zitten', zegt Huntelaar tegenover Ons Oranje. 'Het moet veel en veel beter als we willen klimmen op de ranglijst.'

De achterstand op Tsjechië en IJsland bedraagt respectievelijk zes en vijf punten. De late treffer van Huntelaar, hij veranderde de inzet van Wesley Sneijder van richting, voorkwam wel dat Turkije over Oranje heen ging. 'Ik sta hier met een dubbel gevoel. Ik ben blij dat ik de 1-1 maak, maar je wilt natuurlijk winnen en dat is niet gelukt', aldus Huntelaar. 'We moeten deze wedstrijd snel vergeten en ervoor zorgen dat we het EK halen. We hebben het in eigen hand, we spelen nog tegen Tsjechië, IJsland en Turkije.'

Kluivert
Met zijn goal is de tweede plaats op topscorerslijst aller tijden van Oranje weer een stap dichterbij voor de voormalige aanvaller van onder meer Ajax en Real Madrid. Als Huntelaar dinsdag in de vriendschappelijke interland tegen Spanje scoort, evenaart hij de 31-jarige spits Patrick Kluivert, die tot veertig treffers kwam in 79 interlands. Huntelaar had zeventig interlands nodig voor zijn 39 goals. Robin van Persie is met 49 doelpunten nog altijd de koploper.

Overigens voorkwam Huntelaar met zijn doelpunt ook een unieke nederlaag voor Oranje. Sinds het Nederlands elftal achttien jaar geleden begon met kwalificatiewedstrijden afwerken in De Arena werd er namelijk nooit verloren in het stadion van Ajax. Bovendien bleef de eerste thuisnederlaag sinds 1963 (1-2 tegen Luxemburg) in EK-kwalificatieverband uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.