Huntelaar slachtoffer van anarchie bij Schalke 04

Reacties

De 33ste en voorlaatste speelronde in de Bundesliga gaat zaterdag om 15.30 uur van start. Vincent Okker, voor Voetbal International volger van de buitenlandse competities, over de nieuwe crisis bij Schalke 04.

Huntelaar slachtoffer van anarchie bij Schalke 04

Een beetje treurig voor Klaas-Jan Huntelaar is het wel. Eind december verlengde de Oranje-international zijn aflopende contract met Schalke 04, na lang wikken en wegen, tot de zomer van 2017. Vast met het idee om Champions League-deelname te spelen en op korte termijn – hoe idealistisch ook – Bayern München van de landstitel af te houden.

Vijf maanden later is het voor Huntelaar en Schalke crisis troef, sportief en vooral organisatorisch. Onder trainer Robert Di Matteo zijn Die Königsblauen getransformeerd in een ploeg die antivoetbal propageert, nauwelijks meer tot fatsoenlijke aanvallen komt én zo ver is weggezakt dat zelfs het behalen van de Europa League nog een loodzware klus wordt. En na de 0-2 thuisnederlaag tegen 1. FC Köln van afgelopen weekend nam de clubleiding ingrijpende maatregelen. Kevin-Prince Boateng en Sidney Sam zijn per direct vrijgesteld, ofwel geschorst en uit de selectie gezet. Marco Höger mag tot en met de thuiswedstrijd tegen SC Paderborn van zaterdagmiddag niet deelnemen aan trainingen en wedstrijden.

Klaas-Jan Huntelaar verlengde bij Schalke 04 zijn contract, maar moet enkele maanden later constateren dat het een chaos is bij de club.
Klaas-Jan Huntelaar verlengde bij Schalke 04 zijn contract, maar moet enkele maanden later constateren dat het een chaos is bij de club.

Twee spelers, onder wie de grootverdiener in de selectie, krijgen te horen dat ze nóóit meer hoeven terug te keren. Dat Schalke aan kapitaalsvernietiging doet, neemt de clubleiding op de koop toe. 'Ik had deze maatregel al veel eerder genomen', liet clubbaas Clemens Tönnies zich begin deze week ontvallen. Dus moeten er verschrikkelijke dingen zijn gebeurd, zou je denken. Vooralsnog is alleen naar buiten gekomen dat Boateng zichzelf onmogelijk heeft gemaakt, met zijn povere spel, met zijn negatieve attitude. In 2013 werd de Duitse Ghanees van AC Milan voor veel geld aangetrokken als Schalke's beoogde nieuwe leider. Maar vooral de laatste weken waarin hij zijn basisplaats had verloren, presenteerde Boateng zich demonstratief zeer lusteloos.

Verziekt
De sfeer en stemming intern bij Schalke lijkt behoorlijk verziekt. Di Matteo had volgens Bild verder geëist dat behalve Boateng, Sam en Höger óók Roman Neustädter en Dennis Aogo uit de selectie zouden worden gezet. Die laatste twee behoren tot het intieme kliekje van de karakterologisch dominante en ook explosieve Boateng. Als enige van de drie bannelingen zag hij de voorbije dagen af van individuele trainingssessies. Het afschrijven van Boateng en Sam (nog onder contract tot respectievelijk 2016 en 2018) is een treurige ontwikkeling bij de huidige nummer zes van de Bundesliga, waar de verwachting is dat tijdens de zomer verschillende spelers zullen vertrekken. Vanwege het mislopen van de Champions League, misschien zelfs vanwege het vooruitzicht van een seizoen zonder Europees voetbal.

De Schalke-fans reageren furieus, op de spelers, op het beleid van de club. Op internetfora wordt sportdirecteur Horst Heldt als zondebok aangewezen. Uit protest hebben de aanhangers van de Nordkove aangekondigd de eerste helft van het duel met SC Paderborn te boycotten. Tot de pauze zullen zij tijdens de wedstrijd zwijgen en daarmee voor een oorverdovende stilte zorgen. Ook trainer Di Matteo, de aanstichter van het negatieve betonvoetbal, mag zich de onvrede van de supporters aanrekenen. Want de oorzaak in het foute gedrag van de Schalke-voetballers is uiteindelijk ook terug te voeren op het povere veldspel. Clubbaas Clemens Tönnies laat evenwel weten dat Di Matteo hoe dan ook mag aanblijven als hoofdtrainer.

Programma
Schalke 04 16-05
15:30
Paderborn
Bayer Leverkusen 16-05
15:30
1899 Hoffenheim
VfL Wolfsburg 16-05
15:30
Borussia Dortmund
FSV Mainz 05 16-05
15:30
1. FC Köln
FC Augsburg 16-05
15:30
Hannover 96
Hertha BSC 16-05
15:30
Eintracht Frankfurt
Werder Bremen 16-05
15:30
Borussia
Mönchengladbach
SC Freiburg 16-05
15:30
Bayern München
VfB Stuttgart 16-05
15:30
Hamburger SV

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.