Huntelaar scoort en verliest, Beerens en Elia geven aan

Klaas-Jan Huntelaar heeft zich bij Schalke 04 al in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen van waarde getoond, al leverde zijn goal geen punten op. Eljero Elia speelde met Werder Bremen gelijk tegen het Hertha BSC van debutanten Roy Beerens en John Heitinga.

Hannover 96 – Schalke 04 2-1
Bij Die Königsblauen was het meespelen van Klaas-Jan Huntelaar afgelopen week onzeker. Hij kreeg maandag tijdens het bekerechec tegen Dynamo Dresden (2-1 nederlaag) een tik op zijn knie, maar was op tijd hersteld. Als basisspeler liet hij zich kort voor rust voor het eerst écht zien: zijn fraaie schot met links werd door Hannover-doelman Ron-Robert Zieler uit de kruising getikt.

Direct na rust was het wél raak voor de Nederlander. Eric Maxim Choupo-Moting legde de bal breed waarna Huntelaar de bal in het lege doel kon schuiven, daarmee de inglijdende Marcelo (ex-verdediger van PSV) aftroevend. Hannover had weinig te vertellen, maar stond na zeventig minuten plotseling op voorsprong. Edgar Prib tekende voor de 1-1, Joselu maakte er kort daarna zelfs 2-1 van. Zodoende is Schalke het Bundesliga-seizoen begonnen met een nederlaag.

Hertha BSC – Werder Bremen 2-2
Bij de thuisploeg van Nederlander Jos Luhukay debuteerden zaterdagmiddag twee landgenoten. Achterin kreeg John Heitinga een basisplaats, net als vleugelaanvaller Roy Beerens. Laatstgenoemde maakte na een kwartier al direct indruk door de assist te verzorgen bij de 1-0. De voorzet van de van AZ overgekomen Beerens werd door de vrijstaande debutant Julian Schieber binnengekopt.

Roy Beerens (tweede van links) leverde de assist bij de 1-0 en wordt zodoende betrokken in het feestje.

Het echte spektakel kwam echter pas na rust. Eerst tekende Schieber voor de 2-0, waarmee hij een uitstekend debuut kende, maar na 54 minuten spelen stond het alweer gelijk. Assani Lukimya schoot de aansluitingstreffer binnen, Franco Di Santo zorgde een minuut later voor de 2-2. Eljero Elia, die bij Werder Bremen negentig minuten meedeed, gaf vanaf links voor waarna Di Santo in twee instanties voor de eindstand zorgde.

1. FC Köln – Hamburger SV 0-0
HSV was in de eerste helft beter dan de promovendus uit Keulen en kende in aanvoerder Rafael van der Vaart een belangrijke schakel. De middenvelder, die het WK moest missen door een kuitblessure, was in de openingsfase met twee afstandsschoten gevaarlijk en bood ploeggenoot Tolgay Arslan een goede kans. Omdat die mogelijkheden - net als twee gevaarlijke aanvallen vlak voor rust waar Van der Vaart bij betrokken was - geen doelpunten opleverden, stond het halverwege 0-0.

Ook na de pauze was HSV de bovenliggende partij, al speelde het wat minder dwingend dan voor de rust. Van der Vaart viel nog op door tien minuten voor tijd geel te krijgen na een opstootje met tegenstander Marcel Risse, maar beide ploegen waren in de slotfase tevreden met een punt: 0-0.

1899 Hoffenheim – FC Augsburg 2-0
Het Augsburg van aanvoerder Paul Verhaegh en ex-Eredivisionisten Ragnar Klavan en Tim Matavz, hield het iets meer dan een half uur vol tegen Hoffenheim, maar daarna ging het snel. Adam Szalai zette de gastheren op 1-0, waarna het dankzij voormalig SC Heerenveen-speler Tarik Elyounoussi een goede minuut later al 2-0 was.

Een goede verdedigende actie van Verhaegh voorkwam vlak voor rust de definitieve nekslag, maar na de pauze wist Augsburg niet dichterbij te komen. De 2-0 nederlaag betekende de tweede teleurstelling in een week tijd voor Verhaegh en co. Zondag verloor het in het bekertoernooi namelijk met 1-0 van 1. FC Magdeburg, actief op het vierde niveau.