Huntelaar schiet Schalke 04 naar de tweede plaats

Reacties

Schalke 04 heeft Borussia Dortmund de tweede plaats afhandig gemaakt. Klaas-Jan Huntelaar bewees daarbij zijn waarde tegen het kwakkelende Hertha BSC (2-0).

Huntelaar schiet Schalke 04 naar de tweede plaats

Bekijk hier de samenvatting.

De Oranje-international voegde vrijdag weer een doelpunt toe aan zijn totaal. Na minder dan een halve minuut in de tweede helft maakte Huntelaar op aangeven van Chinedu Obasi zijn elfde treffer in de dertien Bundesliga-duels die hem dit seizoen zijn gegund.

Met zijn rake schot besliste Huntelaar de wedstrijd tegen Hertha BSC in het voordeel van Schalke 04, dat door een overvolle ziekenboeg met een jonge onervaren ploeg aan de aftrap was verschenen.

Het jeugdige elan was echter te veel van het goede voor Hertha BSC. De ploeg van trainer Jos Luhukay zit in een sportieve crisis, die zich inmiddels vertaalt in een reeks van zes duels zonder zege. Bovendien werden daarvan de laatste vier verloren, zodat de Europese aspiraties in de ijskast zijn verdwenen.

Schalke 04 daarentegen koerst juist af op weer een deelname aan de Champions League. Door de zege werd de tweede plaats overgenomen van Borussia Dortmund, dat zaterdag overigens wel weer orde op zaken zou kunnen stellen met een zege op VfB Stuttgart.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.