Huntelaar: 'Schalke scoorde op het juiste moment'

Klaas-Jan Huntelaar was donderdagavond de gevierde man bij Schalke 04. De 28-jarige spits had met vier treffers een groot aandeel in de 6-1 zege op HJK Helsinki. De Duitse grootmacht revancheerde zich met de ruime overwinning voor de 2-0 nederlaag van vorige week in Finland.

Huntelaar: 'Schalke scoorde op het juiste moment'

De spits van Schalke 04 maakt dit seizoen een uitstekende indruk. In drie Bundesliga-duels scoorde hij al vier keer en in het duel met de club uit Helsinki liet hij opnieuw zijn scoringsdrift gelden. 'Ik ben lekker in vorm', zei de 44-voudig international na afloop van het treffen.

Ondanks de ruime overwinning was het voor Die Königsblauen toch geen gemakkelijke avond. 'Het was link', stelde de aanvaller. 'Voor onze 1-0, daarna en na de 1-1 kreeg Helsinki drie of vier goede kansen. Wij scoorden op het juiste moment en na de 4-1 was het verzet wel gebroken.'

Huntelaar wil zijn goede lijn bij het Nederlands elftal voortzetten en verheugt zich al op het treffen met San Marino op 2 september. 'Ik wil belangrijk zijn voor Nederland', zei de topscorer van de EK-kwalificatiereeks.

Bondscoach Bert van Marwijk heeft door het goede spel van de aanvaller van Schalke 04 een luxe probleem in de voorhoede van Oranje. De 59-jarige oefenmeester moet voor de spitspositie de keuze maken tussen Huntelaar en Robin van Persie. 'Je moet het op het veld afdwingen en daar ben ik mee bezig', aldus de trefzekere aanvaller in Duitse dienst. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's