Huntelaar roept bij penalty's hulp in van Michael Jordan

Reacties

Na drie missers op rij dreigt Klaas-Jan Huntelaar de rol van strafschoppennemer bij Schalke 04 kwijt te raken. Trainer Jens Keller overweegt een andere specialist aan te stellen, maar als het aan de spits zelf ligt, gaat hij de volgende keer gewoon weer achter de bal staan.

Huntelaar roept bij penalty's hulp in van Michael Jordan

'I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed.' Naar dat beroemde citaat van basketballegende Michael Jordan verwees Huntelaar nadat hem werd gevraagd of hij na zijn derde misser nog vertrouwen heeft in zijn kwaliteiten vanaf elf meter.

Huntelaar, met elf doelpunten topscorer van Schalke, is van plan de bal gewoon op te eisen als Schalke weer een strafschop toegekend krijgt. Technisch directeur Horst Heldt steunt de international van Oranje daarin: 'Klaas-Jan moet de volgende strafschop gewoon nemen. Voor hem is dat zijn tweede natuur.'

Of Keller daar net zo over denkt, valt te bezien. De oefenmeester liet zich vorige week vrijdag na het duel met Eintracht Frankfurt (2-0 zege) al ontvallen dat Jefferson Farfán de penalty had genomen, als de Peruaan op dat moment op het veld had gestaan. De ex-PSV'er kwam vanwege een lichte knieblessure pas vlak voor tijd binnen de lijnen en nam prompt het tweede doelpunt voor zijn rekening.

Ondanks zijn gemiste strafschoppen staat Huntelaar op het punt voor het derde jaar op rij clubtopscorer van Schalke te worden. En dat terwijl hij een groot deel van het seizoen ontbrak vanwege een knieblessure. Zijn teller staat na vijftien competitieduels op elf doelpunten. Vorig seizoen kwam hij (net als Julian Draxler) tot tien goals en de jaargang ervoor maakte hij er 29.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.