Huntelaar Quiz: topschutters van de Europa League

Reacties

Ajax gaat donderdagavond op bezoek bij Schalke 04 voor de return in de kwartfinale van de Europa League. De Duitsers móéten scoren om de Amsterdammers nog uit de halve finale te houden en hebben met Klaas-Jan Huntelaar een ervaringsdeskundige in huis. Slechts één speler scoorde meer dan de 33-jarige spits in de Europa League, voorheen het UEFA Cup-toernooi. Daarom een quiz over Huntelaar en zijn collega-topschutters.

Huntelaar Quiz: topschutters van de Europa League

Huntelaar houdt dit seizoen voornamelijk de bank warm bij Schalke, maar trainer Markus Weinzierl weet dat hij in de slotfase altijd kan terugvallen op de goaltjesdief mocht zijn ploeg nog op zoek zijn naar dat ene doelpunt dat verlenging van het Europese avontuur kan betekenen. De voormalig spits van onder meer SC Heerenveen, Ajax, Real Madrid en AC Milan scoorde in zijn loopbaan al 34 keer in de strijd om de UEFA Cup.

Gerekend over de gehele historie van het toernooi, dat in 2009 door de UEFA werd omgedoopt tot Europa League, zijn er slechts drie mannen die minstens dertig keer scoorden (voorrondewedstrijden meegerekend). Het lijstje met spelers dat twintig of meer doelpunten maakte is een stuk langer: dertig. Daarop prijken behalve Huntelaar nog twee Nederlanders, terwijl twee buitenlanders in (deels) Nederlandse dienst ook hoge ogen gooiden.

Aan jullie de vraag wie er behalve Huntelaar nog meer op de topscorerslijst aller tijden van de UEFA Cup/Europa League staan. Omdat sommige spelers al in de jaren zestig en zeventig in actie kwamen, helpen we jullie een handje door behalve de clubs ook de periode weg te geven waarin de dertig topschutters hun doelpunten maakten. Let op: alleen de clubs waarvoor de spelers in dit specifieke Europa Cup-toernooi hebben gespeeld, worden genoemd. Veel plezier!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.