Huntelaar positief: 'Ik richt me op de Kohlenpott-derby'

Reacties

Bekomen van de eerste schrik heerste bij Klaas-Jan Huntelaar optimisme. De spits van Schalke 04 gaat er niet van uit dat hij lang is uitgeschakeld door de zware kneuzing aan zijn rechterscheenbeen die hij opliep tegen Real Madrid.

Huntelaar positief: 'Ik richt me op de Kohlenpott-derby'

'De komende dagen moeten we even kijken hoe het gaat, maar het is gelukkig niets ernstigs. Ik ben wel positief gestemd', zegt de 31-jarige Huntelaar tegen Voetbal International.

De spits van Schalke 04 blesseerde zich woensdag tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid (0-2 verlies) na een botsing met Raphaël Varane en vertrok daarna naar het ziekenhuis. Aanvankelijk was de vrees dat de Oranje-international een beenbreuk had opgelopen, maar dat bleek niet het geval.

'Ik had eerst veel pijn', aldus Huntelaar. 'Het was een frontale botsing en door de harde klap schrok iedereen. Ikzelf eerst ook wel, maar ik had al snel het idee dat er niets kapot zou zijn. Dat bleek gelukkig ook zo. Ik denk niet dat dit lang gaat duren.'

Schalke 04 speelt zaterdag in de Bundesliga tegen Werder Bremen. Die wedstrijd moet Huntelaar sowieso missen vanwege een schorsing (de laatste van in totaal vier duels). Op zaterdag 28 februari staat de immer beladen Kohlenpott-derby tegen Borussia Dortmund op het programma.

De aanvalsleider van Die Königsblauen zegt zich op de wedstrijd tegen de aartsrivaal te richten. Hij klinkt in elk geval opgewekt. 'Even afwachten hoe het met de pijn gaat, maar ik voorzie geen problemen.' In zeventien competitieduels maakte Huntelaar dit seizoen zeven doelpunten. Schalke bezet de vierde plaats in de Bundesliga, net achter Borussia Mönchengladbach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.