Huntelaar passeert Cruijff op Europese topscorerslijst

Schalke 04-aanvaller Klaas-Jan Huntelaar voegde woensdagavond op bezoek bij Arsenal net als tijdens de eerste twee speelronden in de Champions League een doelpunt toe aan zijn imposante Europa Cup-totaal. Voetbal International zet de indrukwekkende cijfers van de Oranje-spits in perspectief.

Huntelaar passeert Cruijff op Europese topscorerslijst

Huntelaar staat na zijn treffer in het Emirates Stadium nu op een totaal van 39 doelpunten in 58 Europese wedstrijden in zijn profloopbaan.

Op de ranglijst aller tijden van Nederlandse doelpuntenmakers in internationale clubwedstrijden (de diverse Europa Cup-toernooien én Europese Super Cup) is Huntelaar nu Johan Cruijff gepasseerd.

Cruijff maakte namens Ajax, Barcelona en Feyenoord 38 doelpunten in 88 internationale wedstrijden onder de vlag van de UEFA.

Slechts drie Nederlandse voetballers maakten ooit nóg meer internationale doelpunten in clubverband dan Cruijff en Huntelaar (zie onderstaand overzicht).

Huntelaar scherpte zijn clubrecord bij Schalke 04 verder aan. Hij staat nu op twintig doelpunten in 23 Europese wedstrijden voor Die Königsblauen.

De spits maakte in zijn laatste vijftien Europese wedstrijden voor Schalke liefst zeventien doelpunten: veertien tijdens het vorige seizoen en drie tijdens de huidige jaargang.

Huntelaar was in dit seizoen namens Schalke 04 (zes) en het Nederlands elftal (drie) al goed voor negen doelpunten in veertien officiële wedstrijden. Klik op bovenstaand beeld voor een grotere weergave.

Samenstelling: Ramon Min <br /><br /> Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's