Huntelaar op koers voor rentree in Kohlenpott-derby

Reacties

De hoop op een rentree in de Kohlenpott-derby tegen Borussia Dortmund van Klaas-Jan Huntelaar blijkt allerminst vals. De 31-jarige spits heeft maandag zijn rentree gemaakt op de groepstraining van Schalke 04.

Huntelaar op koers voor rentree in Kohlenpott-derby

Huntelaar liep vorige week in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid een ogenschijnlijk ernstige blessure op na een duel met Raphaël Varane. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek al gauw dat de schade meeviel. De Oranje-international had slechts een zware kneuzing opgelopen aan zijn rechterscheenbeen.

Van een beenbreuk, zoals enkele Duitse media meldden, bleek dus geen sprake. Huntelaar was donderdag in gesprek met Voetbal International daarom al optimistisch gestemd over een terugkeer tegen Dortmund. 'Ik denk niet dat dit lang gaat duren. Even afwachten hoe het met de pijn gaat, maar ik voorzie geen problemen', zei Huntelaar over zijn meespelen in de derby.

Die snelle rentree zou Schalke goed uitkomen, want Huntelaar ontbrak de afgelopen vier duels door een schorsing. Hoewel Die Königsblauen bij zijn afwezigheid alleen van Borussia Mönchengladbach wonnen, zijn ze in die periode wel gestegen naar de vierde plaats. Dortmund kan zaterdagmiddag met een zege in eigen huis juist aansluiting vinden op de plaatsen die recht geven op Europees voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.