Huntelaar: 'Natuurlijk doet het pijn'

Schalke 04 heeft vrijdag ondervonden dat PSV-opponent VfL Wolfsburg 'genadeloos' is als het de kans krijgt. Klaas-Jan Huntelaar weet wat er aan ontbrak.

'In de eerste helft waren we niet agressief genoeg', zei Huntelaar op de website van Schalke 04 na de 3-0 nederlaag in en tegen Wolfsburg. 'We gaven onze tegenstanders te veel ruimte. Wolfsburg kon daardoor de wedstrijd controleren.'

'We konden geen druk zetten. Na de rust ging het beter. Het was onze beurt. We hadden ook een goede fase', keek de spits terug op de hoopvolle start van de tweede helft. Na een kwartier was er echter weinig meer over van die hoop. 'Dan valt de 2-0 en 3-0 voor Wolfsburg. Dat doet natuurlijk pijn.'

Trainer André Breitenreiter zat op dezelfde lijn als zijn aanvoerder. 'We hebben de eerste 25 minuten zitten slapen', was de coach hard in zijn oordeel. 'Daarna zijn we beter in de wedstrijd gekomen en kregen we ook kansen op de gelijkmaker via Leroy Sané en Huntelaar.'

VfL Wolfsburg liet zien waar PSV in de Champions League op moet rekenen als de twee clubs tegenover elkaar staan. 'We verzuimen na rust te scoren, zitten twee keer te slapen en staan ineens met 3-0 achter', aldus Breitenreiter. 'Een topploeg als Wolfsburg straft zoiets genadeloos af.'