Huntelaar: 'Mijn shirt gaan ze uitstallen in het museum'

Met zijn treffer tegen Hannover 96 (3-0) loopt Klaas-Jan Huntelaar dit seizoen een op een. In 42 officiële wedstrijden voor Schalke 04 maakte hij evenveel doelpunten. 'Een nieuw clubrecord! Lekker!', jubelt de spits.

Huntelaar: 'Mijn shirt gaan ze uitstallen in het museum'

'Mijn shirt gaat het clubmuseum in, die gaan ze uitstallen. Die enige speler die hierin eerder was geslaagd, was Hermann Eppenhoff.' Hij speelde twee keer voor Schalke: van 1938 tot 1943 en tussen 1949 en 1955 en was ooit in een seizoen 42 keer trefzeker in officiële duels. De vermaarde Duitse spits was later trainer van onder meer Borussia Dortmund en overleed in 1992.

Klaas-Jan Huntelaar scoorde dit seizoen ook nog vijf keer voor Oranje. Met zijn 24ste goal in de Bundesliga is de Achterhoeker intussen Roy Makaay voorbijgestreefd en verbrak hij het Nederlandse doelpuntenrecord in Duitsland. Het beste seizoen van Makaay voor Bayern München was 2003/04, waarin hij 23 keer scoorde.

Huntelaar heeft bovendien nog vijf competitiewedstrijden om het clubrecord van Schalke te evenaren dan wel verbreken. In het seizoen 1975/76 kwam de legendarische Klaus Fischer tot 29 doelpunten. 'Ik ben nog niet tevreden, ik wil er zeker nog een paar maken', zegt Huntelaar. (Anton Lippold) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's