Huntelaar maakt tegen Van der Vaart droomrentree

Schalke 04 heeft een belangrijke zege geboekt op Hamburger SV. Klaas-Jan Huntelaar bewees direct bij zijn rentree zijn grote waarde voor Die Königsblauen: 4-1.

Huntelaar maakt tegen Van der Vaart droomrentree

Huntelaar maakte zijn comeback na bijna twee maanden toekijken door een knieblessure. Het werd een rentree om niet snel te vergeten. De Oranje-international liet tegen het HSV van Rafael van der Vaart zien het scoren allerminst verleerd te zijn.

In de 21ste minuut was het raak toen hij in een samenspel met Julian Draxler alleen zijn voet tegen de bal hoefde te zetten. Na bijna een uur moest Huntelaar meer moeite doen om een voorzet van Raffael met het hoofd tot doelpunt te promoveren.

Zijn hattrick kwam met enig fortuin tot stand. HSV-keeper René Adler wilde de bal wegboksen, maar via het hoofd van Huntelaar verdween die juist in het Hamburgse doel. Met een assist voor de gelijkmaker van Michel Bastos kende Der Hunter zodoende een droomrentree voor Schalke 04.

Huntelaar bewees zijn ploeg daarmee een prima dienst. Schalke 04 kon de punten goed gebruiken in de slag om kwalificatie voor een plek in de voorronde van de Champions League. Die Königsblauen handhaafden zich op de vierde plaats met een voorsprong van drie punten op de belangrijkste concurrent Eintracht Frankfurt.

Ondanks de nederlaag houdt HSV - dat via Marcell Jansen op voorsprong was gekomen - kans op Europees voetbal. De ploeg van trainer Thorsten Fink staat achtste, maar slechts één punt van de gewenste zesde plaats.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen