Huntelaar maakt hattrick, Van der Vaart en Verhaegh scoren

Klaas-Jan Huntelaar was met een hattrick beslissend voor Schalke 04 tegen FSV Mainz: 4-1. Ook Paul Verhaegh en Rafael van der Vaart scoorden.

Schalke 04 –  FSV Mainz 05 4-1
Een uitblinkende Klaas-Jan Huntelaar heeft Schalke 04 langs FSV Mainz 05 geholpen. De 31-jarige spits was met een hattrick beslissend voor zijn elftal: 4-1.

Al in de negende minuut werd duidelijk dat het een mooie middag ging worden voor Huntelaar, toen hij zijn elftal met een fraaie stift aan de leiding bracht. In de 25ste minuut verdubbelde hij de marge door op aangeven van Max Meyer met links de 2-0 binnen te tikken. Daarmee bereikte Huntelaar een bijzondere mijlpaal: het was zijn honderdste doelpunt voor Schalke.

Klaas-Jan Huntelaar ziet toe hoe zijn stift over doelman Loris Karius in het net belandt.

Shinji Okazaki deed vlak voor rust wat terug namens Mainz, maar na de hervatting was het opnieuw Huntelaar die de aandacht op zich vestigde. Hij was de aangever bij de 3-1 van Tranquillo Barnetta en bepaalde na een uur de eindstand op 4-1, door met rechts binnen te schieten op aangeven van Eric Maxim Choupo-Moting.

Bayer Leverkusen – 1. FC Köln 5-1
Bayer Leverkusen heeft thuis tegen 1. FC Köln geen fout gemaakt: 5-1. Trainer Roger Schmidt had de zege met name te danken aan Hakan Çalhanoglu. De Turkse middenvelder maakte in de 61ste minuut de bevrijdende 2-1 met een schitterende vrije trap, nadat Karim Bellarabi voor rust al had geprofiteerd van Çalhanoglu, door de rebound na zijn vrije trap binnen te schieten.

Matthias Lehmann opende in de vierde minuut de score voor de bezoekers, maar Köln moest uiteindelijk toch het hoofd buigen voor Leverkusen, dat na twee treffers van invaller Josip Drmic de stand op 4-1 bracht. Bellarabi maakte er in de slotfase zelfs nog 5-1 van. Door de zege klimt Leverkusen naar de derde plaats in de Bundesliga.

Rafael van der Vaart maakt vlak voor de rust zijn tweede Bundesliga-doelpunt van dit seizoen.

FC Augsburg - Hamburger SV 3-1
Hamburger SV gaat ondanks de openingstreffer van Rafael van der Vaart zonder punten naar huis. De Oranje-international opende in de 46ste minuut de score op bezoek bij FC Augsburg, maar zijn treffer werd na de rust teniet gedaan. Mede dankzij een doelpunt van Paul Verhaegh vertrokken Die Rothosen gedesillusioneerd uit Augsburg.

De aanvoerder van de thuisploeg bepaalde vanaf elf meter de eindstand: 3-1. Daarvoor waren Halil Altintop en Raul Bobadilla al verantwoordelijk voor de gelijkmaker en de 2-1 voorsprong.  HSV bezet na dertien speelronden de voorlaatste plaats, terwijl FC Augsburg klimt naar de vierde plaats in de Bundesliga.

Werder Bremen - SC Paderborn 4-0
Ondanks de blessure van directe concurrent Franco Di Santo was er voor het duel met SC Paderborn geen plaats voor Eljero Elia in de wedstrijdselectie. Trainer Victor Skripnik liet de Nederlander vorige week nog kort invallen tegen Hamburger SV (2-0 nederlaag). Dit keer gaf Skripnik de voorkeur aan onder andere de zeventienjarige Maximilian Eggestein.

Zonder de gepasseerde Elia boekte Werder Bremen een eenvoudige zege in eigen huis op Paderborn. Namens Werder Bremen waren Zlatko Junuzovic, Davie Selke, Fin Bartels en Levent Aycicek de doelpuntenmakers. Werder klimt door de overwinning naar plaats vijftien en is uit de degradatiezone.