Huntelaar levert bijdrage aan ruime zege AC Milan

AC Milan had weinig moeite om Genoa in San Siro opzij te zetten. Hoewel de gasten de score openden wonnen de Rossoneri met 5-2. Klaas-Jan Huntelaar was een van de doelpuntenmakers.

De opnieuw van Los Angeles Galaxy gehuurde David Beckham begon in de basis bij Milan en de Engelsman liet zich in de beginfase meteen zien. Uit een van zijn voorzetten tekende Marco Borriello al vroeg in de wedstrijd bijna voor 1-0.

Tegen de verhouding in kwam Genoa in de 25ste minuut op voorsprong. Giuseppe Sculli ontsnapte aan de aandacht van Ignazio Abate en kopte bij de tweede paal een voorzet van de Argentijn Rodrigo Palacio binnen: 0-1.

Het antwoord van Milan liet niet lang op zich wachten. Massimo Ambrosini versierde een strafschop door over doelman Marco Amelia heen te duiken. Ronaldinho nam plaats achter de bal en dat was niet zo vanzelfsprekend. De Braziliaan had bij een 0-0 stand namelijk al een strafschop gemist. Zijn tweede poging was wél raak: 1-1.

Nog voor het rustsignaal was het 2-1. Verdediger Thiago Silva schoot raak in de rebound en de tweede helft was nauwelijks begonnen toen Borriello er op aangeven van Luca Antonini 3-1 van maakte. Borriello was met een fraaie halve omhaal ook de maker van de 4-1.

Huntelaar zag het allemaal aan vanaf de reservebank. Hij mocht zich in de 65ste minuut ontdoen van zijn trainingspak en nam de plaats in van Borriello. Zijn doelpunt dankte Huntelaar aan Ronaldinho, die de derde strafschop van de avond aan zijn ploeggenoot gunde. Huntelaar knalde de bal hard langs Amelia.

Dat de voor Genoa debuterende David Suazo er nog 5-2 van maakte, deed niets af aan de uitstekende prestatie van Milan. De ploeg van coach Leonardo passeert Juventus weer en bezet de tweede plaats in de Serie A. De achterstand op koploper Internazionale bedraagt acht punten. Milan heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld.