Huntelaar krijgt rood, Stevens en Van der Vaart onderuit

De Nederlanders in de Bundesliga zijn zaterdag niet goed uit de winterstop gekomen. Klaas-Jan Huntelaar kreeg rood, terwijl Huub Stevens en Rafael van der Vaart verloren.

Schalke 04 – Hannover 96 1-0
Klaas-Jan Huntelaar is van het veld gestuurd bij Schalke 04, dat desondanks de thuiswedstrijd tegen Hannover 96 winnend afsloot: 1-0. Schalke klimt dankzij de zege naar de vierde plaats in de Bundesliga.

Schalke nam in de 32ste minuut de leiding toen Marco Höger doeltreffend was na voorbereidend werk van Christian Fuchs. De ploeg van trainer Roberto Di Matteo kreeg vervolgens meerdere mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, maar dat mislukte mede doordat Huntelaar ongelukkig was in de afwerking.

Zo faalde de 31-jarige spits toen hij in de 63ste minuut vrij voor doelman Ron-Robert Zieler opdook. Huntelaar probeerde hem te verschalken met een stift, maar dat doorzag de keeper van Hannover 96. Vijf minuten voor tijd vestigde Huntelaar nogmaals op een negatieve manier de aandacht op zich toen hij rood kreeg vanwege een onbesuisde tackle op Manuel Schmiedebach. Daardoor is de Nederlandse international geschorst voor het duel van dinsdag met Bayern München. Met tien man sleepte Schalke nu nog wel de zege binnen.

VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach 0-1
De start van de tweede seizoenshelft verliep dramatisch voor VfB Stuttgart, dat op eigen veld een nederlaag slikte tegen Borussia Mönchengladbach.

De bezoekers namen vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief, maar de ploeg van trainer Huub Stevens kwam in de loop van de eerste helft steeds beter in de wedstrijd. Na rust begon Stuttgart steeds meer in een goed resultaat te geloven, maar Gladbach sloeg in de 71ste minuut toe uit een counter. Op aangeven van Branimir Hrgota schoot de volledig vrijstaande Patrick Herrmann binnen. Zes minuten voor tijd kreeg invaller Vedad Ibisevic op aangeven van de eveneens in het veld gebracht Filip Kostic een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar de spits uit Bosnië kopte recht in de handen van doelman Yann Sommer.

Het bleef daardoor 0-1, waardoor VfB Stuttgart zakte naar de zeventiende plaats in de Bundesliga. Bij een overwinning van Borussia Dortmund zaterdagavond op bezoek bij Bayer Leverkusen is Stuttgart de nieuwe hekkensluiter. Borussia Mönchengladbach stijgt naar de derde plaats, maar kan nog achterhaald worden door Leverkusen.

Hamburger SV – 1. FC Köln 0-2
De degradatiezorgen van het Hamburger SV van aanvoerder Rafael van der Vaart, die de hele wedstrijd speelde, zijn vergroot door 1. FC Köln: 0-2. Op bezoek in Hamburg zegevierde Köln, waardoor HSV naar de vijftiende plaats in de Bundesliga daalt en nacompetitie dreigt.

HSV maakte tegen Köln een onmachtige indruk en het was dan ook verdiend dat de bezoekers in de 62ste minuut de leiding namen. Marcel Risse schoot raak op aangeven van Slawomir Peszko. Diezelfde Risse besliste in de 78ste minuut met de 0-2 de wedstrijd, nadat Van der Vaart vlak daarvoor net over had geschoten.