Huntelaar klaar voor duel met landgenoot

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar staat te trappelen om weer binnen de lijnen te komen voor Schalke 04. De Oranje-international is beschikbaar voor het bekerduel met het Dynamo Dresden van een andere Nederlandse spits van maandag.

Huntelaar klaar voor duel met landgenoot

'Ik ben fit, ik heb ook tijdens mijn vakantie wat voor mezelf gedaan', zegt Huntelaar op de website van Schalke 04. Vanwege zijn WK-deelname begon zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen later.

'Ik ben aardig op weg, al kan het nog beter. De beslissing ligt bij de trainer of ik ga spelen. Natuurlijk hebben we gesproken over mijn fitheid en over de wedstrijd. Als ik nodig ben, kan ik spelen.'

Als trainer Jens Keller kiest voor Huntelaar, betekent dat dat de spits zonder één oefenduel direct met een competitief duel aan het nieuwe seizoen begint. Maar dat ziet de international allerminst als een probleem. 'Ik hou ook helemaal niet van oefenduels', zegt Huntelaar met een kwinkslag. 'Ik heb liever echte wedstrijden, het normale ritme met beker en Bundesliga-wedstrijden. Er is niets mooiers dan dat.'

De spits komt maandag in Dresden mogelijk twee landgenoten tegen op het veld. De derdeklasser, die afgelopen seizoen was verbannen uit het toernooi om de DFB-Pokal na ongeregeldheden in 2012 na het duel met Hannover 96, heeft namelijk met Furghill Zeldenrust en Sylvano Comvalius twee Nederlanders onder contract staan.

De laatste heeft met drie goals in vier competitieduels  een sterke start gemaakt bij Dynamo Dresden, dat de 27-jarige aanvaller deze zomer over heeft genomen van Eintracht Trier.

Comvalius viert zijn treffer in de wedstrijd tegen VfL Osnabrück (2-2) van begin augustus.
Comvalius viert zijn treffer in de wedstrijd tegen VfL Osnabrück (2-2) van begin augustus.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.