Huntelaar kan Ronaldo, Messi en Van Nistelrooy achterna

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar kan zich donderdagavond bij een illuster rijtje voegen. De spits van Schalke 04 staat op 48 goals in Europees verband en mocht hij in het Europa League-duel met Asteras Tripolis twee keer scoren, dan wordt hij een van de veertien spelers die ten minste vijftig keer trefzeker waren in internationale clubtoernooien.

Huntelaar kan Ronaldo, Messi en Van Nistelrooy achterna

Donderdagavond komt Asteras op bezoek in Gelsenkirchen. Als Huntelaar tegen de Grieken twee keer het net weet te vinden, voegt de Oranje-international zich bij dertien spelers die minstens vijftig keer trefzeker waren in Europese wedstrijden.

Huntelaar staat momenteel op 48 goals in internationale clubduels. De 32-jarige aanvaller had slechts 73 wedstrijden nodig om tot dat aantal te komen. Dat deed hij in dienst van SC Heerenveen, Ajax, AC Milan en Schalke 04 in het UEFA Cup-toernooi/de Europa League, Champions League en de voorronden van dat toernooi. In de Europa League heeft Huntelaar topscorer aller tijden Henrik Larsson overigens al in het vizier.

Ronaldo, Messi en Van Nistelrooy
Koploper op het lijstje van Europese topscorers aller tijden is Cristiano Ronaldo. Hij kwam in zijn jaren bij Sporting Lissabon, Manchester United en Real Madrid tot 83 goals. De Portugees wordt op drie doelpunten gevolgd door Lionel Messi. De enige Nederlander die in het verleden al tot meer dan vijftig treffers in Europa kwam, is Ruud van Nistelrooy. De productie van de huidige assistent van bondscoach Danny Blind stokte bij 62 doelpunten.

Spelers met meer dan vijftig treffers in Europees verband
Cristiano Ronaldo* 83
Lionel Messi* 80
Raúl 77
Filippo Inzaghi 70
Andriy Shevchenko 67
Gerd Müller 62
Ruud van Nistelrooy 62
Thierry Henry 59
Henrik Larsson 59
Eusébio 56
Alessandro Del Piero 54
Alfredo Di Stéfano 50
Didier Drogba 50
*Nog actief (in Europa)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.