Huntelaar kan lachen om gemiste strafschop Di Santo

Klaas-Jan Huntelaar heeft niet alleen vanwege zijn doelpunt en de bekerzege een mooie middag beleefd met Schalke 04. Ook zijn geste aan Franco Di Santo bracht een lach op zijn gezicht.

De bekerontmoeting met MSV Duisburg (0-5) bood Di Santo de kans zich direct te laten gelden als doelpuntenmaker. De van Werder Bremen overgekomen aanvaller kreeg van Huntelaar (al in vierde minuut goed voor de 0-1) de uitgelezen gelegenheid toen Schalke een strafschop kreeg.

'Bij de penalty vroeg Franco mij of hij mocht schieten', vertelde de Oranje-international op de Schalke-site over waarom hij niet zelf achter de bal plaatsnam om de 0-2 te maken. 'Ik gunde hem zijn eerste doelpunt voor Schalke en heb hem laten gaan.'

Maar het werd geen succes. Di Santo faalde van elf meter. 'We hebben hem tijdens de rust in de kleedkamer moed ingesproken en gezegd dat hij nog wel zou scoren. Dat is hem ook gelukt. Maar de volgende keer doen we dat van die strafschop pas als we met 3-0 voor staan', zei Huntelaar met een lach.

De spits was sowieso goed te spreken na de 5-0 zege op MSV Duisburg, dat halverwege de eerste helft al met tien man verder moest. Niet alleen het resultaat stemde hem gelukkig. 'We hebben onze opdracht met goed voetbal volbracht. Daarom zijn we tevreden. We hebben ook echt met plezier gespeeld', deelde Huntelaar een kleine sneer uit richting Roberto Di Matteo.

Onder de Italiaanse oud-international beleefde Schalke 04 afgelopen seizoen een teleurstellend jaar, waarbij ook het spel weinig verheffend was. Deze zomer begon André Breitenreiter als zijn vervanger in Gelsenkirchen.