Huntelaar in conclaaf met Schalke 04 over toekomst

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar gaat binnenkort in conclaaf met Schalke 04 over zijn sportieve toekomst, zo kondigt manager Christian Heidel van de Bundesliga-club aan. De 33-jarige aanvaller heeft een aflopende verbintenis, al bestaat er een optie om deze met een jaar te verlengen.

Huntelaar in conclaaf met Schalke 04 over toekomst

Deze optie wordt volgens Duitse media alleen gelicht als Huntelaar dit seizoen minimaal de helft van het aantal duels in actie komt. Omdat de Achterhoeker in het najaar werd getroffen door fysiek malheur en waarschijnlijk pas in februari zijn rentree maakt, is dat niet bepaald vanzelfsprekend.

'We hebben heel graag een gezonde Klaas-Jan Huntelaar tot onze beschikking, los van zijn contractuele situatie. Hij kan Schalke 04 nog steeds helpen', laat Heidel optekenen door Bild. 'Hopelijk is hij snel weer inzetbaar.'

De concurrentie is evenwel hevig in Gelsenkirchen. Breel Embolo en Franco Di Santo liepen al rond bij Schalke 04, dat zich begin deze week bovendien versterkte met Tweede Bundesliga-topscorer Guido Burgstaller, die overkomt van 1. FC Nürnberg. Gedurende Huntelaars afwezigheid reeg Schalke 04 bovendien de goede resultaten aaneen. 'Hij krijgt als hij fit is zeker geen vrijbrief om weer te spelen, maar dat wil hij ook helemaal niet. Op een bepaald moment zullen we het hebben over de toekomst', aldus Heidel.

Gedurende de zomer van 2016 werd Huntelaar nog in verband gebracht met Ajax en wees hij een toenadering van Galatasaray af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.