Huntelaar hoopt op zilveren schaal én Oranje-ontsnapping

Reacties

Als Klaas-Jan Huntelaar in een van de twee komende EK-kwalificatieduels van Oranje speelminuten krijgt van bondscoach Danny Blind bereikt hij een fraaie mijlpaal. Dan is voor de aanvaller van Schalke 04 de 75ste interland namelijk een feit.

Huntelaar hoopt op zilveren schaal én Oranje-ontsnapping

'Er staan twee heel belangrijke wedstrijden voor de deur', aldus de 32-jarige spits in gesprek met de NOS over de duels met Kazachstan en Tsjechië. 'We moeten twee keer winnen en dan kijken wat Turkije doet', doelt hij op de derde plek, die ten opzichte van de Turken veroverd moet worden. Anders kan er definitief een streep door de EK-deelname van Oranje.

Huntelaar is niet meer bezig met de vorige twee interlands, waarin Nederland verloor van IJsland (0-1) en Turkije (3-0). De spits deed van die duels alleen de eerste veertig minuten tegen IJsland mee, aangezien hij het slachtoffer werd van een tactische wissel, die noodzakelijk was na een rode kaart voor Bruno Martins Indi. Tegen de Turken moest hij het doen met een reserverol.

'Ik kijk altijd positief en naar de toekomst. Dit zijn nieuwe wedstrijden, daar concentreer ik me op', vervolgde Huntelaar, die geen probleem van zijn plaats in de dug-out heeft gemaakt. 'Waarom niet? Omdat ik gek ben van het Nederlands elftal', zo luidde zijn uitleg.

'Of Van Persie en Huntelaar samen kunnen spelen, dat moet je maar aan de bondscoach vragen', vervolgde hij. 'Natuurlijk wil ik spelen, maar het gaat er nu uiteindelijk om dat we winnen.'

Als Huntelaar daadwerkelijk zijn 75ste interland speelt, ontvangt hij daarvoor in een later stadium een zilveren schaal. De voormalige aanvaller van PSV, De Graafschap, AGOVV Apeldoorn, SC Heerenveen, Ajax, Real Madrid en AC Milan verdeelde zijn caps als volgt: 18 in EK-kwalificatieverband, 4 op een EK-eindronde, 35 in oefeninterlands, 10 in WK-kwalificatieverband en 7 op een WK-eindronde.

In zijn 74 interlands scoorde Huntelaar 41 keer, waardoor hij op de Nederlandse all time-topschutterslijst alleen Robin van Persie voor zich moet dulden. De huidige aanvaller van Fenerbahçe scoorde 49 keer in 99 duels. Huntelaar verdeelde zijn treffers als volgt: 17 in EK-kwalificatieverband, 1 op een EK-eindronde, 16 in vriendschappelijke duels, 5 in WK-kwalificatieverband en 2 op een WK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.