Huntelaar gunt Di Matteo fijne binnenkomer

Roberto Di Matteo heeft zijn vuurdoop doorstaan. De kersverse hoofdtrainer van Schalke 04 boekte zaterdagavond in zijn eerste wedstrijd een 2-0 overwinning op Hertha BSC. Klaas-Jan Huntelaar bleek met zijn derde competitietreffer opnieuw het goudhaantje.

Het Torinstinkt van Klaas-Jan Huntelaar laat hem nooit in de steek. Ook in het duel met Hertha BSC bleek zijn gave om steeds op de juiste positie te staan, om zichzelf een schiet- of kopkans te verschaffen, goud waard voor Schalke 04.

Na een kleine twintig minuten spelen bracht hij op een kleine tien meter van het vijandelijke doel de ploeg uit Gelsenkirchen op voorsprong. Hij knikte een voorzet van Julian Draxler hard langs doelman Thomas Kraft.

Roberto Di Matteo kon zaterdagavond tevreden terugkijken op zijn debuut als hoofdtrainer van Schalke 04.

Na rust was het Draxler die zijn naam zag verschijnen op het scorebord. De middenvelder pikte de bal op aan de rand van het zestienmetergebied, dribbelde met de bal aan zijn voet langs twee tegenstanders en schoot met zijn linker raak in de rechterhoek: 2-0.

Schalke nestelt zich daarmee in de subtop van de Bundesliga. De thuisploeg kwam door de derde zege van dit seizoen op elf punten uit acht competitiewedstrijden. Hertha BSC, waar Roy Beerens, John Heitinga en Salomon Kalou de gehele wedstrijd op het veld stonden, daalt steeds verder af op de ranglijst. De ploeg van trainer Jos Luhukay staat na het duel met Schalke op de dertiende plaats, met acht punten uit acht duels.

Klaas-Jan Huntelaar (rechts naast de paal) laat Thomas Kraft kansloos. John Heitinga kijkt liggend toe.