Huntelaar: 'Fährmann heeft de Super Cup gepakt'

Klaas-Jan Huntelaar heeft een bewogen week achter de rug. De aanvaller van Schalke 04 werd opnieuw vader en won zaterdagavond de Super Cup ten koste van eeuwige rivaal Borussia Dortmund. De Nederland is blij met de eerste prijs van het seizoen.

Huntelaar: 'Fährmann heeft de Super Cup gepakt'

'Eerst vader worden en nu de Super Cup winnen; dit was een zeer belangrijke thuisoverwinning voor ons', vertelt Huntelaar (centraal op de foto) op de clubwebsite. Dat Dortmund de gehele wedstrijd het betere van het spel had, kon de Oranje-international niet deren. 'Zij hadden misschien de betere mogelijkheden, maar wij hebben als een eenheid stand gehouden en zelf ook nog wat kansen gecreëerd.'

Zelf kon Huntelaar weinig uitrichten tegen een overmacht aan Dortmund-verdedigers. 'We speelden wat teruggetrokken. Al kwam dat mede door het goede combinatiespel van Dortmund.' Twintig minuten voor tijd bracht trainer Ralf Rangnick Jan Morávek in als vervanger voor Huntelaar.

Keeper Ralf Fährmann ontpopte zich in de penaltyserie tot held van Die Königsblauen door de inzetten van Kevin Grosskreutz en Ivan Perisic te stoppen. Huntelaar reserveerde lovende woorden voor de doelman, die de afgelopen weken werd bekritiseerd. De Duitser zou geen waardige opvolger zijn van de naar Bayern München vertrokken Manuel Neuer.

'Hij heeft negentig minuten lang een fantastische prestatie geleverd. Met zijn reddingen hield hij ons in de wedstrijd. Ralf heeft voor ons de Super Cup gepakt', aldus Huntelaar. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's