Huntelaar en Ajax wachten op Schalke 04

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar is bij Ajax de eerste optie voor de spitspositie. Maar zowel de speler als de Amsterdamse club moet eerst wachten op het officiële standpunt van Huntelaars huidige werkgever Schalke 04.

Huntelaar en Ajax wachten op Schalke 04

De prangende vraag van alle betrokkenen is: wat wil Schalke met de Achterhoeker, die nog tot medio 2017 vastligt? En wat is het beleid van de nieuwe technisch directeur Christian Heidel, de opvolger van de ontslagen Horst Heldt? Dat is nog steeds een raadsel. En dat irriteert dezelfde betrokkenen. Als daarover duidelijkheid is, hakt Huntelaar voor zichzelf de knoop door over zijn sportieve toekomst.

Aan Heidel de taak een compleet nieuwe koers bij Die Königsblauen uit te rollen, maar hij is vreemd genoeg pas woensdag begonnen in Gelsenkirchen. Op zijn bureau liggen stapels dossiers. Pas sinds deze week is er ook een nieuwe trainer: Markus Weinzierl van FC Augsburg. Hij is trouwens niet de grote en gereputeerde naam op wie de spelers hadden gehoopt, al verrichtte Weinzierl goed werk bij Augsburg.

Het nieuwbakken technisch duo moet de selectie renoveren. In alle opzichten. Qua leeftijdsindeling en salarisverhouding vooral. Op 25 juni is al de eerste training. Huntelaar zelf zal nooit zeggen dat hij wil vertrekken. Dan zal Schalke meteen een fors prijskaartje op hem plakken. Het laatste wat hij wil bovendien is een breuk forceren.

Klaas-Jan Huntelaar wil best naar Ajax, maar is niet van plan om een breuk te forceren bij Schalke 04. Laten de Duitsers hem transfervrij gaan?
Klaas-Jan Huntelaar wil best naar Ajax, maar is niet van plan om een breuk te forceren bij Schalke 04. Laten de Duitsers hem transfervrij gaan?

Haller
Het sein voor een rentree bij Ajax komt pas op groen te staan wanneer de 32-jarige spits te horen krijgt dat hij mag uitzien naar een andere club. Dat zal de weg naar Amsterdam plaveien. Huntelaar is veruit de duurste speler in de ploeg van Schalke 04. Misschien gunt de club hem na zes jaar een vrije transfer, als beloning voor de goede prestaties en loyaliteit. Dat ligt niet voor de hand, op dit moment. Waar haalt de club een gelijkwaardige vervanger vandaan?

Schalke is gecharmeerd van Sébastien Haller, maar hij speelt bij een subtopper (FC Utrecht) in een veel zwakkere competitie dan de Bundesliga. Kan hij in één keer een dergelijke overstap aan?

Bij Schalke 04 bestaan daar twijfels over. Ondanks de enorme status in Duitsland en de grote fanbase, is Schalke geen kapitaalkrachtige club die in staat is dure spelers te kopen. Eén miskoop kan daarom meteen bepalend zijn voor het verloop van het seizoen.

Het ligt er ook net maar aan hoe graag Ajax Huntelaar weer in de armen sluit. En met name de nieuwe trainer Peter Bosz. In hoeverre is Ajax bereid het contract van de spits af te kopen? Of wachten ze in Amsterdam totdat hij transfervrij is?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.