'Huntelaar en Ajax akkoord, H'veen nog niet'

Klaas Jan Huntelaar vertrekt mogelijk snel naar Ajax. De spits van SC Heerenveen is het persoonlijk al eens geworden met de Amsterdammers. Met de Friezen moet Ajax nog wel tot een akkoord komen.

'Huntelaar en Ajax akkoord, H'veen nog niet'

'Zo ver is het nog niet, en daar wil ik het graag bij laten', liet Ajax' technisch directeur Martin van Geel glimlachend weten aan Voetbal International.

Huntelaar staat nog tot de zomer van 2007 onder contract bij Heerenveen. Vorig seizoen vroeg zijn werkgever nog zes miljoen euro als transfersom maar inmiddels hoopt de nummer acht van de Eredivisie aanzienlijk meer te vangen de 22-jarige spits, die dit seizoen al veertien keer scoorde in dertien duels.

Ajax is dringend op zoek naar een centrumspits waarmee het dominant en in een systeem met drie spitsen kan spelen. Zowel Angelos Charisteas als Markus Rosenberg gedijt beter in een 4-4-2 opstelling, met meer ruimte voorin. Huntelaar lijkt beter te passen bij Ajax' huisstijl.

Zelf liet hij dat onlangs in het AD al doorschemeren. 'Ik wil in een aanvallende ploeg spelen, dicht bij de goal in een kleine ruimte vlakbij de zestien. Ik rendeer al vanaf de jeugd het beste als centrumspits tussen twee vleugels. Veel beweging om me heen en een nummer 10 kort achter me. Bij voorzetten duiken we afwisselend op bij de eerste en tweede paal.'

Ondanks de exacte kopie van de functieomschrijving van het prototype Ajax-spits vertelde Huntelaar toen nog dat hij niet automatisch solliciteerde bij Ajax. 'Bij AZ spelen ze ook zo en bij Feyenoord dit seizoen in grote lijnen ook. Stuk voor stuk mooie clubs.' Feyenoord sprak net als Ajax met Huntelaar maar bereikte geen akkoord.

Bekijk hier al onze video's