Huntelaar blijft ondanks goals in schaduw Dortmund

De Kohlenpott-derby is een prooi geworden van Borussia Dortmund. De treffers van Klaas-Jan Huntelaar namens Schalke 04 wogen niet op tegen de productie van de aartsrivaal (3-2).

De vorm van Schalke 04 stak schril af tegen die van Borussia Dortmund. Want de gasten trokken naar het Westfalen Stadion met een reeks van vier duels zonder zege, waar de gastheren de laatste zes wedstrijden met overtuigende cijfers hadden gewonnen.

De productiviteit van de spitsen vertelde het verhaal. Pierre-Emerick Aubameyang had in de aanloop naar de derby al 21 keer gescoord in zijn twintig competitieve wedstrijden dit seizoen voor BVB, terwijl Klaas-Jan Huntelaar op 1 oktober voor het laatst had gescoord voor Schalke 04.

In de 33ste minuut kwam er voor de Oranje-international een einde aan die doelpuntendroogte. Dankzij het voorbereidende werk van Leroy Sané was het een koud kunstje voor hem om na 403 minuten eindelijk weer het genoegen van een doelpunt te smaken. Het was de gelijkmaker (foto onder), zoals hij in de zeventigste minuut met een fraaie stift voor de aansluitingstreffer had gezorgd.

Maar het bleef voor Huntelaar bij een persoonlijk succes. Dortmund had het betere van het spel en kreeg daarbij ook nog eens de hulp van Schalke 04. Bij zowel de 1-0 van Shinji Kagawa als bij de 2-1 van Matthias Ginter (de zeventigste treffer van BVB van dit seizoen in alle competities) liet de defensie van Die Königsblauen zich simpel aftroeven.

Kort na rust incasseerde Schalke 04 de genadeklap, en niet toevallig kwam die van Aubameyang. De Gabonees was het eindstation van een snelle counter en tekende met een schot van veertien meter voor de 3-1. De gele kaart na het tonen voor een Batman-shirt nam hij voor lief.

Zijn veertiende Bundesliga-treffer, waarmee hij Robert Lewandowski (Bayern München) achterhaalde als topscorer, bleek genoeg voor de drie punten. Voor Schalke 04 bleef het namelijk ondanks een offensief met kansen op de 3-3 bij de tweede goal van Huntelaar.

Gezien de verhoudingen over de hele wedstrijd gezien kwamen de drie punten Dortmund ook toe. BVB kwam dankzij de winst op vijf punten van koploper Bayern, en zette nummer vijf Schalke 04 op negen punten achterstand.