Huntelaar blij met Di Matteo: 'Nul houden levert zeges op'

Klaas-Jan Huntelaar droeg met zijn openingsdoelpunt bij aan de 2-0 zege van Schalke 04 op Hertha BSC bij het debuut van trainer Roberto Di Matteo. Huntelaar was blij met zijn nieuwe oefenmeester.

'We hebben de opdrachten van Di Matteo goed uitgevoerd', sprak de Nederlandse spits op de clubwebsite. 'We wilden koste wat het kost winnen. Verdedigend stond het heel erg goed en ook aanvallend creëerden we kansen. In de eerste helft hadden we drie scoringsmogelijkheden en ook na rust waren er kansen. Bovendien hebben we de nul gehouden. Zo win je wedstrijden.'

Di Matteo nam in de afgelopen interlandperiode het roer over van Jens Keller, die vanwege tegenvallende prestaties ontslagen werd. Onder leiding van de Duitser kreeg Schalke dit seizoen slechts in één duel geen tegendoelpunt. Deze prestatie evenaarde Di Matteo, die bij Chelsea ook vooral teerde op de defensieve organisatie, dus direct bij zijn debuut.

Aan attractiviteit heeft de 44-jarige Italiaan maling. 'Het was geen bijzonder spectaculaire wedstrijd, maar voor ons was het cruciaal om de drie punten te pakken. Los van de zege is het ook positief dat we de nul gehouden hebben. De verdediging was net als de organisatie goed, het spel in balbezit kunnen we nog verbeteren. Dat komt vanzelf als ons zelfvertrouwen door overwinningen groeit.'