Hulpeloos Feyenoord hard onderuit in Groningen

Feyenoord heeft zich niet kunnen herstellen van de bekerblamage tegen Go Ahead Eagles (2-1 verlies) van afgelopen donderdag. Op bezoek in Euroborg won FC Groningen zonder enige moeite met 6-0.

De minuut was nog niet verstreken of het publiek in Groningen kon al juichen. Dusan Tadic kon met gemak het strafschopgebied betreden. Het op het oog houdbare schot dat de vleugelaanvaller vervolgens loste betekende de voorsprong voor Groningen: 1-0.

Een kwartier later verdubbelde de thuisclub de marge. Een fraai afstandsschot van Maikel Kieftenbeld resulteerde in het eerste Eredivisie-doelpunt van de middenvelder. Feyenoord oogde hulpeloos. Waar de defensie een zwakke indruk maakte werden de aanvallers niet of nauwelijks bereikt.

Eén minuut na de treffer van Kieftenbeld kon Petter Anderson de bal op aangeven van Tom Hiariej volledig vrij intikken: 3-0 Het was de eerste keer in de geschiedenis van de Eredivisie dat Feyenoord zó vroeg op een 3-0 achterstand stond.

Ook na rust konden de Rotterdammers niet overtuigen. Een mooie voorzet van Lorenzo Burnet werd snoeihard binnengeschoten door Leandro Bacuna. Feyenoord ging van de regen in de drup. Een slaande beweging van Dani Fernández zorgde ervoor dat de ploeg van Ronald Koeman met tien man verder moest.

Vanaf dat moment was het voor Feyenoord de opdracht om de schade beperkt te houden. Toch moest het team nog twee doelpunten slikken. Een afstandsschot van Virgil van Dijk, dat wederom houdbaar leek, eindigde achter Mulder. Nog geen minuut later bepaalde Hyun-Jun Suk de eindstand op 6-0.

Groningen boekte daarmee zijn grootste competitiezege ooit op Feyenoord. Voor Feyenoord-coach Ronald Koeman was het zijn grootste verliespartij als trainer in de Eredivisie. Feyenoord staat na de nederlaag op de zesde plaats. Groningen stijgt naar de zevende positie van de Eredivisie. Foto: VI Images