Hull City wint 'duel om 300 miljoen' en promoveert

Reacties

Hull City keert na een afwezigheid van een seizoen terug in de Premier League. The Tigers waren in de finale van de play-offs heer en meester tegen Sheffield Wednesday, maar hielden het wel lang spannend: 1-0.

Hull City wint 'duel om 300 miljoen' en promoveert

Hull had de touwtjes in handen op Wembley. The Tigers kregen drie grote kansen op de 1-0, maar Wednesday-doelman Keiran Westwood hield zijn ploeg met een paar geweldige saves op de been. Een keer moest de Ierse goalie een antwoord schuldig blijven, maar toen haalde verdediger Tom Lees een kopbal van Abel Hernández van de doellijn.

Ook na rust was Hull sterker dan Wednesday, waar Glenn Loovens in de basis was begonnen. Westwood bevestigde vlak na de pauze zijn status als beste man van het veld met een knappe redding op een knal van Michael Dawson. Vijf minuten later kreeg Hull weer een honderdprocentkans, maar Andrew Robertson pegelde de bal de tweede ring in.

In de 72ste minuut kreeg Hull eindelijk de goal waar het recht op had. Mohamed Diamé schoot de bal vanaf twintig meter hoog binnen. Westwood was kansloos doordat hij de vlucht van de bal verkeerd inschatte en daardoor onder het schot door dook.

Wednesday was het hele duel de mindere partij geweest en was na de 1-0 van Hull geen moment in de buurt van een comeback. The Owls pompten de bal een paar keer hoog richting de vijandelijke zestienmeter, maar werden niet gevaarlijk. Wednesday claimde in de slotminuut nog wel een strafschop nadat Dawson de bal met zijn arm raakte in het penaltygebied, maar arbiter Robert Madley zag er geen opzettelijk hands in. Wednesday blijft daardoor wachten op een terugkeer in de Premier League, na de degradatie van zestien jaar geleden.

Driehonderd miljoen
Hull is na een afwezigheid van een seizoen weer terug op het hoogste niveau, een promotie die via prijzengeld en extra commerciële en media-inkomsten driehonderd miljoen euro waard is. Burnley en Middlesbrough verzekerden zich via een directe promotieplaats eerder al van een plek in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.