Hull City verliest, Allardyce begint indrukwekkend

Hull City dreigt de aansluiting met de topvijf van de Premier League te verliezen. Bolton Wanderers en Fulham deden uitstekende zaken en manager Sam Allardyce kende een droomstart bij Blackburn Rovers.

Hull City verliest, Allardyce begint indrukwekkend

Hull City-Sunderland 1-4In een boeiend duel verloor Hull City van Sunderland. Beide ploegen speelden vol voor de zege en deden dat in een hoog tempo. Breekpunt was het ongelukkige eigen doelpunt van Kamil Zayette van Hull, dat de 1-2 betekende voor Sunderland en de tweede gele kaart die zijn teamgenoot Sam Ricketts kort daarop ontving. In het laatste kwartier deden Kenwyne Jones en Djibril Cissé Hull meer pijn dan de ploeg, met George Boateng in de basis, verdiende. Tot het eigen doelpunt van Zayette, die een inzet van Kieran Richardson van richting veranderde, waren de ploegen volledig aan elkaar gewaagd. De afstandknal van Sunderlands Steed Malbranque werd beantwoord door Nick Barmby, die bij een scrimmage het meest attent was. Jones en Cissé profiteerden slim van de gekregen ruimte.

Bolton Wanderers-Portsmouth 2-1Portsmouth had blijkbaar het duel met SC Heerenveen in de strijd om de UEFA Cup van woensdag nog in de benen. Na drie minuten hadden Matthew Taylor en Ricardo Gardner Bolton Wanderers al op een 2-0 voorsprong gebracht. Peter Crouch maakte de wedstrijd weer spannend toen hij van dichtbij de aansluitingstreffer binnenkopte. Bolton Wanderers bleef echter eenvoudig op de been en had meer recht op uitbreiding van de voorsprong dan de tegenstander op een gelijkmaker. Fulham-Middlesbrough 3-0Fulham bezorgde Middlesbrough een forse nederlaag. Jimmy Bullard, Danny Murphy (strafschop) en Clint Dempsey scoorden tegen het team van Gareth Southgate, die Marvin Emnes, Ahmed Mido Hossam en Afonso Alves op de bank liet beginnen. Tien minuten voor tijd mocht Emnes nog proberen het tij te keren. Maar Boro mocht blij zijn dat het niet meer dan drie goals te slikken kreeg.

Blackburn Rovers-Stoke City 3-0Sam Allardyce maakte een uitstekende start als nieuwe coach van Blackburn Rovers. Binnen het half uur had zijn team al een 3-0 voorsprong genomen. Benni McCarthy was onder Allardyce' voorganger Paul Ince geen basisspeler, maar maakte tegen Stoke zijn uitverkiezing in de eerste elf waar door tweemaal te scoren, waaronder een strafschop. Jason Roberts maakte ook een goal voor het team van André Ooijer, die de hele wedstrijd meespeelde.

Hull City dreigt de aansluiting met de topvijf te verliezen. Everton kan de nummer zes zondag passeren. Portsmouth had de kans om op een punt van Hull City te komen, maar liet door het verlies tegen Bolton Wanderers die kans liggen. Pompey werd achterhaald door The Trotters. Fulham mengt zich ook in de strijd onder de top en Middlesbrough moet daarin even afhaken. Blackburn Rovers mag blij zijn met de drie punten, maar de nummer negentien van de ranglijst zag Sunderland eveneens winnen.

Bekijk hier al onze video's