Hulk ontbreekt op WK-loting na stevige uitspraken

Reacties

De Braziliaan Hulk hoeft niet meer op te komen dagen voor de WK-kwalificatieloting van komende zaterdag. Volgens de officiële lezing van wereldvoetbalbond FIFA heeft de 28-jarige spits van Zenit Sint-Petersburg clubverplichtingen.

Hulk ontbreekt op WK-loting na stevige uitspraken

Op de website van FIFA maakt de wereldvoetbalbond bekend dat Alexey Smertin, voormalig aanvoerder van de Russische ploeg en ex-speler van Chelsea, de assisterende rol van Hulk over zal nemen.

Toch is de afwezigheid van Hulk opvallend. Clubverplichtingen zouden immers al veel langer in de agenda gestaan moeten hebben. Bijna overduidelijk is dat de afwezigheid van de Braziliaan te maken heeft met zijn uitspraken van deze week. Hij stelde naar aanleiding van het incident rond Emmanuel Frimpong in de eerste competitiewedstrijd dat racisme nog een alledaags probleem is in de Russische voetbalstadions.

'Bijna elke wedstrijd is het raak', foeterde de spits van Zenit na een training met zijn club. Zelf werd hij afgelopen seizoen tot twee keer toe getrakteerd op apengeluiden in Moskou, nota bene in de stad waar de WK-finale moet worden gespeeld. 'Vroeger maakte ik me er druk om, maar dat helpt toch niet. Nu maak ik maar kusgebaren naar die mensen.'

De FIFA vroeg naar aanleiding van de rel rond Frimpong al om opheldering, maar hult zich verder in nevelen over het ontbreken van Hulk tijdens de loting-show van zaterdag. De wereldvoetbalbond pronkt wel met de overige namen: Ronaldo, Diego Forlán, Fabio Cannavaro, Samuel Eto'o, Oliver Bierhoff, Alexander Kerzhakov, Rinat Dasayev, Madjer en Predrag Rajkovic. Van dit promotieteam werd Eto'o, in het verleden zelf ook wel eens slachtoffer van racisme, onlangs ook al ingezet. Hij vertelde op de website van FIFA dat de Russen alles in huis hadden voor een geweldig WK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.